spot_img
ΑρχικήΉπειροςΣτην Τ.Κ Κρυοπηγής ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης - Σε κατάσταση έκτακτης...

Στην Τ.Κ Κρυοπηγής ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή σύμφωνα με τον υπουργό

Δημοσιεύθηκε:

Την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή ως πρώτο σταθμό της διήμερης παρουσίας του στην Πρέβεζα.

Ο κ.Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπάρκα, το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη , τους αντιδημάρχουςΚωνσταντίνο Ματέρη και Ευάγγελο Γιαννουλάτο , τον πρόεδρο της Κρυοπηγής Νίκο Ντελή , εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων της περιοχής πήγε στα σημεία της κατολίσθησης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος το οποίο εμφανίστηκε από τα τέλη Μαρτίου και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Λίγο αργότερα μιλώντας προς τους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους ανακοίνωσε ότι η έκτακτη ανάγκη θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 27 Απριλίου και θα διαρκέσει για 4 μήνες έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται να λάβουν οι κάτοικοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για το φαινόμενο τόσο από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας του ΙΓΜΕ Ευάγγελο Νικολάου όσο και από το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη αλλά και τους κατοίκους της Κρυοπηγής, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουν εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα να παρασύρονται από τεράστιους χωμάτινους όγκους με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Όλοι τους μίλησαν για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, ζητώντας από τον Υπουργό την κήρυξη του χωριού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις αλλά και την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος κ.Μπαΐλης έθεσε υπόψη του υπουργού και τα γενικότερα προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Πρέβεζας με την εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ.Σκουρλέτη στην Κρυοπηγή και την απόδοση τιμής που ο ίδιος έκανε στους εκτελεσθέντες της Μ.Παρασκευής του 1944, τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής διεκδίκησης έθεσαν υπόψη του και το αίτημα που έχει κατατεθεί για την αναγνώριση της Κρυοπηγής ως Μαρτυρικό Χωριό.

Ο Υπουργός απόψε στις 7.30 μιλά στην Θεοφάνειο για τις πολιτικές εξελίξεις και τις αλλαγές που φέρνει στην αυτοδιοίκηση ο “Κλεισθένης” ενώ αύριο Τρίτη και ώρα 11 το πρωί , θα έχει σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας με τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου.

Φωτογραφία του χρήστη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

 

Τελευταία νέα

Πάργα: Μελέτη για ήπιες παρεμβάσεις-ευπρεπισμού αποκατάστασης λιθόστρωτου για την ασφαλή περιήγηση στο Κάστρο

Τη μελέτη για ήπιες παρεμβάσεις-ευπρεπισμού αποκατάστασης λιθόστρωτου για την ασφαλή περιήγηση στο Κάστρο της...

Eυθύνες και τσουχτερό πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Λούρο εισηγούνται οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος

Eυθύνες και συνακόλουθα τσουχτερό πρόστιμο στην Περιφέρεια Ηπείρου για την περιβαλλοντική καταστροφή στο Λούρο...

Πάτρα: Έκκληση για βοήθεια στον μικρό Διονύση που πάσχει από καρκίνο στο μάτι και πρέπει να χειρουργηθεί στη Γερμανία

Έκκληση για οικονομική βοήθεια απευθύνει η οικογένεια του 4,5 ετών Διονύση από την Πάτρα που...

Τριμελής Επιτροπή Γιατρών: Προς κατάρρευση το νοσοκομείο Άρτας

Στα σημαντικά προβλήματα που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει  το Νοσοκομείο Άρτας εστιάζει με νέα...

Περισσότερα