Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες κατασκευής σύγχρονης εισόδου στην πόλη της Πρέβεζας, καθώς το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου ενέκρινε ομόφωνα την αποδοχή χαρακτηρισμού και κατάταξης στο εθνικό δίκτυο και ανάληψη ευθύνης συντήρησης των δύο κύριων οδικών αξόνων της μελέτης συγκοινωνιακών έργων ανάδειξης αρχαιολογικού χώρου.

Ειδικότερα ο κύριος άξονας ΕΟ2 της μελέτης που χωροθετείται από τον κόμβο Ακρίβη έως τον κόμβο του Μονολιθίου προβλέπει την ανακατασκευή του δρόμου με παράλληλη πρόβλεψη υποβάθμισης – κατάργησης της υφιστάμενης εθνικής οδούς στο τμήμα που διέρχεται εντός της παλαιοχριστιανικής οχύρωσης.

Η κύρια οδική αρτηρία ΒΙ.ΠΕ., που χωροθετείται ως νέος άξονας βορείως της ΒΙ.ΠΕ στο ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου Πρέβεζας, με ενδιάμεσους κυκλικούς κόμβους κοντά στην περιοχή του Μυτικά, με την διαμόρφωση του ανισόπεδου Κόμβου Μύτικα επί της Παραλιακής Ε.Ο. (Ηγουμενίτσας-Μόρφη-Πρέβεζα-Άκτιο-Βόνιτσα).

Σύμφωνα με τη μελέτη θα δημιουργηθεί μια καινούργια είσοδος της πόλης της Πρέβεζας, η οποία θα παρακάμπτει το αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης και ταυτόχρονα θα έχουμε και μια είσοδο με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας, με ανισόπεδο κόμβο στον εθνικό δρόμο Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας και με ισόπεδους κόμβους στη ΒΙ.ΠΕ., στην περιοχή του ΚΤΕΟ και στο ύψος του Μουσείου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Ο νέος οδικός άξονας των 2,2 χιλιομέτρων θα είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και θα ξεκινάει από την Εθνική οδό Πρέβεζας Φιλιππιάδας

Να σημειώσουμε πως η εθνική οδός που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης ήταν ένα μεγάλο «αγκάθι» για την ένταξη της αρχαίας Νικόπολης στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Να θυμίσουμε ότι έχουν δεσμευτεί 15 εκατομμύρια ευρώ περίπου από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020” της Περιφέρειας Ηπείρου και μέσα στο 2019 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για ένα έργο πνοής για την πόλη της Πρέβεζας, που έχει ενταχθεί εξάλλου και στην ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) των Πολιτιστικών Διαδρομών των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου.

Με την ολοκλήρωσης των διαδικασιών η Πρέβεζα θα αποκτήσει μια σύγχρονη οδό με βοηθητικούς δρόμους που θα αποτελεί και τη βασική -ευρωπαϊκών προδιαγραφών- είσοδο της πόλης, ενώ συνδυάζεται και με ένα άλλο πλέγμα έργων, όπως είναι η βελτίωση του δρόμου μέχρι το Μονολίθι, δημιουργία κόμβου στη ΒΙΠΕ και στο Μονολίθι.

Επιπλέον, θα μπορούμε να μιλάμε και για αρχαιολογικό πάρκο της Νικόπολης, καθώς ο αρχαιολογικός χώρος ενοποιείται, εκπληρώνοντας το σχεδιασμό του Προγράμματος “Πολιτιστικές Διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ