Στις 26 Ιουνίου αναμένεται η διεξαγωγή της δημοπράτησης για την εργολαβία -σκούπα που θα ολοκληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία.

Η εργολαβία περιλαμβάνει το σύνολο των υπολειπόμενων εργασιών (περίπου 32 χιλιόμετρα) του οδικού άξονα ο οποίος ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2010.

Όπως μετέδωσε η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας , τα χρήματα που δέσμευσε γι’ αυτόν τον λόγο το Υπουργείο Υποδομών είναι 150 εκατομμύρια ευρώ κι εφόσον οι σχετικές συμβάσεις υπογραφούν στις αρχές του νέου έτους μπορεί να γίνει εφικτή η παράδοσή του το Β΄εξάμηνο του 2021.

Με την εργολαβία-σκούπα θα κατασκευαστεί όλο το κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, οι παράπλευροι δρόμοι, οι διαβάσεις , οι κόμβοι αλλά και τα λοιπά συνοδά έργα δηλαδή αποχέτευση, τεχνικά έργα, περιφράξεις, πράσινο, άρδευση, οδοφωτισμό κλπ.

Η Αμβρακία Οδός είναι ο πρώτος κάθετος άξονας της Ιόνιας Οδού.

Ξεκινά από την Αμβρακία και καταλήγει στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας -Ακτίου παρακάμπτοντας τις πόλεις της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την μετατροπή του δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει το αεροδρόμιο του Ακτίου, την Πρέβεζα και το νησί της Λευκάδας με την Ιόνια Οδό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ