Μπαράζ διαρρήξεων σημειώθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες στα ακριτικό μαστοροχώρι της Κόνιτσας, το Πληκάτι.

Μπαράζ διαρρήξεων σημειώθηκε τις τελευταίες τρεις ημέρες στα ακριτικό μαστοροχώρι της Κόνιτσας, το Πληκάτι, όπως καταγγέλλουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο πρόεδρος του χωριού, Παντελής Βεζάλης, αναφέρει πως άγνωστοι δράστες, πιθανόν Αλβανοί, διέρρηξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τέσσερα σπίτια, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου και το σχολείο.

Όπως σημειώνει, προκάλεσαν αναστάτωση στους χώρους και δεν έκλεψαν κάτι. Φεύγοντας πήραν ένα αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε μέσα σε ρέμα, σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το χωριό, με σπασμένα τζάμια και άλλες υλικές ζημιές.

Επίσης, κάτοικοι υποστηρίζουν πως οι κακοποιοί, πριν εξαφανιστούν από το χωριό, πυροβόλησαν στον αέρα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αστυνομία που διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το Πληκάτι βρίσκεται στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Σημειώνεται, ότι ο τρόπος δράσης και η συμπεριφορά των άγνωστων κακοποιών είναι ανάλογος με την περίπτωση διαρρήξεων, πριν από έναν μήνα, στα χωριά της ελληνικής μειονότητας που βρίσκονται στα σύνορα με την Ελλάδα.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ