Στον Εισαγγελέα Πρέβεζας κλήθηκαν οι αρνητές γονείς οκτώ μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας αλλά χάνουν τα μαθήματά τους λόγω μη συμμόρφωσης με τα μέτρα για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το mypreveza.gr, εφόσον έγιναν όλες οι απαραίτητες επαφές με τους γονείς των παιδιών και δεν ήταν εφικτή η αλλαγή στάσης από μέρους τους, την υπόθεση πήραν στα χέρια τους οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο Εισαγγελέας.

Αντιμέτωποι με αφαίρεση της γονικής μέριμνας και ποινική τιμωρία προβλέπεται να είναι οι γονείς που είναι αρνητές του εμβολίου και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

«Για τα παιδιά που δεν φοιτούν αυτή την στιγμή λόγω των γονιών τους που δεν συμμορφώνονται με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και είναι μερικές δεκάδες, το Υπουργείο έχει μια διαδικασία, λόγω της αυτονομίας της σχολικής μονάδας. Ο διευθυντής εγγράφως ενημερώνει τους γονείς, εν συνεχεία αν δεν υπάρχει ανταπόκριση ή διαφοροποίηση απευθύνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες ή μπορεί να το κάνει και ταυτόχρονα, καθώς επίσης και στην εισαγγελική αρχή, η οποία επιλαμβάνεται για τον τρόπο που ασκείται η γονική μέριμνα» είπε την Τετάρτη μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ