Το έργο της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Για τον Ε-65 η αναφορά αφορούσε το νότιο τμήμα του, ενώ για το Βόρειο (σύνδεση με Εγνατία) δεν υπήρξε αναφορά. Ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα έδωσε πάντως στο έργο Άκτιο – Αμβρακία, για την οποία ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση εξαιτίας των δικαστικών εμπλοκών.

Ο Υπουργός απέδωσε πολλά προβλήματα στην πρόοδο των εργασιών στα μεγάλα έργα στις δήθεν «μεγάλες εκπτώσεις» και στις «κατατμήσεις».

Ο Στ. Καλογιάννης
Στον Ε-65 και στη σύνδεση της Ιόνιας με την Κακαβιά είχε αναφερθεί στην ομιλία του και ο βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης.

«Κανένα έργο πνοής δεν ξεκίνησε από το 2014 μέχρι σήμερα, ούτε καν ο άξονας Ιωάννινα – Ελληνοαλβανικά σύνορα, που ανήκει στον βασικό κορμό του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.

Το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) αγκομαχά να ξεκινήσει ενώ θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί.

Για το βόρειο τμήμα του δεν υπάρχει, δυστυχώς καμία απολύτως εξέλιξη», είχε επισημάνει ο βουλευτής, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε θέματα χωροταξίας, για τα οποία είπε ότι η απελθούσα Κυβέρνηση ελάχιστα υλοποίησε και σε αυτό τον τομέα.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ