Κόκκινο» άναψε χθες η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο ενδεχόμενο κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων στο Ζαγόρι.

Την Υπουργό κατά τη επίσκεψη και σύσκεψη στην Περιφέρεια συνάντησε ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκοβέλος, ο οποίος της επέδωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι η κατασκευή φωτοβολταϊκών δεν συνάδει με την ένταξη της περιοχής στα τοπία της UNESCO. Κάθετη αντίθετη δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού, η οποία επανέλαβε την αντίθεσή της και στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στο τέλος της σύσκεψης.

Η υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να ενισχύει με κάθε τρόπο την προσπάθεια ένταξης του Ζαγορίου στα μνημεία της UNESCO. «Προφανώς όταν υπάρχει υποψηφιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει να εξασφαλίσει όλες τις δυνατότητες για την ένταξή του», είπε για να το διευκρινίσει ακόμη περαιτέρω τονίζοντας ότι είναι αντίθετο «σε οποιαδήποτε παρέμβαση που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα ή έστω προβληματισμό στους κριτές. Άλλωστε- πρόσθεσε- την υποψηφιότητα του Ζαγορίου την ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».

H κ. Μενδώνη ανέφερε ακόμη ότι δεν υπάρχει διαφορετική θέση σε σχέση με αυτή του Υπουργού Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι όλοι συμφωνούν για την αναγκαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την κύρια αρμοδιότητα.

Την ικανοποίηση του για την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού εξέφρασε ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκοβέλος, επισημαίνοντας τη θέση της ότι δεν συνάδει και δεν αρμόζει η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών από τη στιγμή που έχει κατατεθεί ο φάκελος στην UNESCO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ