ΑρχικήΉπειροςΣτον περιφερειάρχη αντιπροσωπεία προέδρων του Σουλίου για τα προβλήματα στα Σουλιωτοχώρια

Στον περιφερειάρχη αντιπροσωπεία προέδρων του Σουλίου για τα προβλήματα στα Σουλιωτοχώρια

Δημοσιεύθηκε:

Με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, συναντήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 αντιπροσωπεία προέδρων της Δημοτικής Ενότητας Σουλίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Κοινότητας Σαμονίβας κ. Άγγελο Τόκα και τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Σουλίου κ. Φώτη Μπάλλα.

Στην εποικοδομητική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου, εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ηρωικά Σουλιωτοχώρια, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς και οι δράσεις που απαιτείται να υλοποιηθούν για την ανάπτυξη των ιστορικών χωριών.

Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών με κύριο στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης, τη στήριξη των κτηνοτρόφων αλλά και την αναβάθμιση των μοναδικής ποιότητας προϊόντων που παράγονται στα χωριά του Σουλίου.

Η αντιπροσωπεία των Σουλιωτών παρέδωσε γραπτώς στον κ. Αλ. Καχριμάνη τις προτάσεις και τα αιτήματα που υπογράφουν οι πρόεδροι της Κοινότητας Τσαγγαρίου Ζαχαριάς Βασίλης, Κουκουλιών Μπαλτάς Κωνσταντίνος και Αυλοτόπου Σπύρος Γεώργιου, οι οποίες εστιάζουν στην ανάγκη βελτίωση της ποιότητας ζωής των λιγοστών κατοίκων της περιοχής που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, καθώς και στην ασφαλή πρόσβαση των επισκεπτών στην ιστορική περιοχή του Σουλίου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Σουλίου για τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί να υλοποιηθούν στην περιοχή και τους διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών και την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι Σουλιώτες από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον κ. Αλ. Καχριμάνη για τη συνάντηση και του εξέφρασαν την πεποίθησή ότι με εποικοδομητική συνεργασία και μεθοδική δουλειά μπορούν να γίνουν πολλά στα ιστορικά χωριά του Σουλίου.

Τελευταία νέα

Οριστικό τέλος στην προοπτική της σιδηροδρομικής γραμμής Ηγουμενίτσα – Γιάννενα – Καλαμπάκα έβαλε ο Πρωθυπουργός

Οριστικό τέλος στην προοπτική της σιδηροδρομικής Εγνατίας με τη γραμμή Ηγουμενίτσα – Γιάννενα –...

Σοκαριστική υπόθεση: 78χρονος βίαζε τη 16χρονη βαφτισιμιά του – Της έδινε ναρκωτικά και αλκοόλ

Μια σοκαριστική υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον ίδιο της τον νονό στη Χαλκιδική έρχεται στο φως. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς...

Ακρίβεια: «Δεν θα ξαναδούμε φτηνή βενζίνη και πετρέλαιο στην Ελλάδα», λέει η πρόεδρος βενζινοπωλών

«Φωτιά» παραμένει η ακρίβεια στα καύσιμα με σφραγίδα Μητσοτάκη, τη στιγμή που η τιμή...

Αυτός είναι ο προπονητής Τάε Κβον Ντο που ασέλγουσε σε ανήλικες – Οι πράξεις του ήταν ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες

Αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση της σύλληψης του προπονητή Τάε Κβον Ντο, Α. Δ., για κατά...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: