ΑρχικήΉπειροςΣτους δημοφιλούς προορισμούς για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η...

Στους δημοφιλούς προορισμούς για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η Ήπειρος

Δημοσιεύθηκε:

Αν και το κλίμα παραμένει αβέβαιο λόγω της πανδημίας, αλλά και της νέας μετάλλαξης «όμικρον» που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας, οι ξενοδόχοι των χειμερινών προορισμών έχουν το βλέμμα στραμμένο στους επισκέπτες των εορτών, ελπίζοντας ότι δεν θα… στραβώσει κάτι την τελευταία στιγμή και χαθεί μια ακόμη τουριστική σεζόν.

Ο Νομός Ιωαννίνων περιλαμβάνεται στους δημοφιλούς προορισμούς για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και θα ήταν μέγα πλήγμα εάν επιδεινωθεί περαιτέρω η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Η πόλη των Ιωαννίνων πάντως έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της και περιμένει να υποδεχτεί τους επισκέπτες των εορτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος το κλίμα αβεβαιότητας «κρατάει» τη μέση πληρότητα πανελλαδικά σε ποσοστά που αγγίζουν μόλις το 50 με 60%, με εξαίρεση ορισμένους προορισμούς, όπως ο Νομός Ιωαννίνων, η ορεινή Αρκαδία, η ορεινή Μαγνησία και η Αράχωβα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση σύμφωνα με τις κρατήσεις.

Στις παραμέτρους που δημιουργούν πάντως αισιοδοξία, όπως εξηγεί ο κ. Τάσιος, είναι αφενός το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει lockdown και αφετέρου, ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν βασικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, ο κόσμος που θα επιλέξει να μην ταξιδέψει τελικά στο εξωτερικό, θα στραφεί στους εγχώριους προορισμούς και αυτό θα φανεί πιθανώς μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη.

Αισιοδοξία στην Ήπειρο…
Η Ήπειρος παραμένει σταθερά ένας δημοφιλής προορισμός, με το Ζαγόρι, να καταγράφει μέχρι και τον Νοέμβριο πληρότητες που ξεπέρασαν το 80% και με τις κρατήσεις να δείχνουν τα ίδια και παραπάνω ποσοστά (80%-90%) για την εορταστική περίοδο.
Τα αντίστοιχα ποσοστά στο Μέτσοβο και τα Τζουμέρκα κυμαίνονται μεταξύ 60% με 70% μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μετσόβου, Στέργιο Κασσάρο.

«Σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε εκείνες που είναι πιο ανθεκτικές είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις και αυτό είναι -αν θέλετε- ένα προτέρημα που έχει το Μετσόβο», αναφέρει ο κ. Κασσάρος. «Σημειώστε ότι το Μέτσοβο διαθέτει 15 ξενοδοχεία με 700 κλίνες και 300 διαμερίσματα, δηλαδή συνολικά περίπου 1.000 κλίνες», προσθέτει.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: