Μετά από αρκετά χρόνια «ξηρασίας», την οποία επέβαλλε η οικονομική κρίση που βίωσε η χώρα, οι Αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου ενισχύονται επιτέλους με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ο οποίος θα διευκολύνει το απαιτητικό έργο τους στα σύνορα.

Η παράδοση του υλικού, το οποίο αποτελεί προσφορά του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, έγινε χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων από τον Ηπειρώτη Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, που εξήρε την προσφορά του ΚΕ.ΜΕ.Α. αλλά και τη δουλειά που κάνουν οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές.

Δηλώσεις έκαναν επίσης ο Αναπλ. Διευθυντής του Κέντρου Νίκος Γερασιμίδης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο επίσης Ηπειρώτης Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κων/νος Τσουβάλας, ο οποίος προανήγγειλε περαιτέρω ενίσχυση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο θέμα της κατασκευής νέας φυλακής στα Γιάννενα.
«Ουσιαστική βοήθεια…»

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε τη χθεσινή περίσταση ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξαίροντας την προσφορά του ΚΕ.ΜΕ.Α. στον τομέα της ασφάλειας, με την υποστήριξη που παρέχει τόσο στο συγκεκριμένο υπουργείο όσο και σε άλλους τομείς όπως αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως είπε, πρόκειται για υλικά πρώτης ανάγκης σε μία περίοδο που ο εξοπλισμός της ΕΛ.ΑΣ παρουσιάζει προβλήματα καθώς η κρίση δεν επέτρεψε την ανανέωσή του τα τελευταία χρόνια.

«Προσφέρουμε σήμερα (σ.σ. χθες) σημαντικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας, ο οποίος θα αποτελέσει ουσιαστική βοήθεια για το προσωπικό που ασχολείται με τον έλεγχο των συνόρων και την αντιμετώπιση της μεθοριακής παραβατικότητας», τόνισε με έμφαση ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, εξέφρασε και δημόσια τις ευχαριστίες του προς το ΚΕ.ΜΕ.Α. και προσωπικά τον Νίκο Γερασιμίδη που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του υπουργείου για τη συγκεκριμένη προσφορά προς τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου, οι οποίες, όπως σημείωσε, δίνουν αγώνα για την καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας.

Όπως έκανε γνωστό ο Υφυπουργός, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων παρέχονται θερμικές κάμερες, γιλέκα, κιάλια, κι ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού συνολικής αξίας 75.000 ευρώ.

Στη Διεύθυνση Θεσπρωτίας δίνεται εξοπλισμός αξίας 65.000 ευρώ και στην αντίστοιχη της Άρτας υλικά αξίας 6.000 ευρώ. Ο Λ. Οικονόμου απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς τους πολίτες της Ηπείρου να μην χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό υπενθυμίζοντας πως αυτός είναι ακόμα εδώ.
Κι άλλος εξοπλισμός!

• Από την πλευρά του ο αναπλ. Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α. Νίκος Γερασιμίδης εξέφρασε τη χαρά του για την ενίσχυση του εξοπλισμού της τοπικής Αστυνομίας με σύγχρονα μέσα, τονίζοντας πως «το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας συνδράμει το πολύ δύσκολο έργο της ΕΛ.ΑΣ, οι άνδρες της οποίας κρατούν Θερμοπύλες, γιατί αυτός είναι ο ρόλος του».

• Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ επίσης ευχαρίστησε το ΚΕ.ΜΕ.Α. για την προσφορά του προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, τονίζοντας πως αυτή επιτελεί πολύ σημαντικό έργο υπό αντίξοες συνθήκες. Ο κ. Ελισάφ επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων χαρακτηρίζοντας υποδειγματική τη συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία, η οποία οδήγησε σε όσα πέτυχε ως τώρα η πόλη σε σχέση με την πανδημία.

• Τέλος, ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κων/νος Τσουβάλας αναφέρθηκε στο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί το υπουργείο για την ΕΛ.ΑΣ, κάνοντας γνωστό πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της συμβασιοποίησης με πολλούς προμηθευτές, φιλοδοξώντας να αγοράσει το καλύτερο ποιοτικά υλικό στην πιο συμφέρουσα τιμή. Σε πρώτο στάδιο το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξοπλισμό κόστους 15,5 εκατ. ευρώ, ο οποίος θα παραληφθεί ως τα μέσα του φθινοπώρου και θα κατανεμηθεί ανάλογα, με την Ήπειρο να λαμβάνει το δικό της μερίδιο!

Nέες φυλακές…
Την πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην κατασκευή νέου καταστήματος κράτηση στα Γιάννενα επιβεβαίωσε χθες ο Λευτέρης Οικονόμου στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Όπως είπε, είναι ανάμεσα στα πρώτα ζητήματα από πλευράς ενδιαφέροντος του υπουργείου και έχει τεθεί τόσο από τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, με τον οποίο συναντήθηκε χθες, όσο και από τον Δήμαρχο Μ. Ελισάφ και τους τοπικούς βουλευτές.

Εξάλλου, υπάρχει οικόπεδο, αλλά και νομοθετικό πλαίσιο για το έργο (ΣΔΙΤ), παρέπεμψε ωστόσο σε επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν, όπως είπε, στον κατάλληλο χρόνο. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό η Κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία νέων φυλακών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here