Με ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο το οποίο παρέλαβαν σήμερα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και ο Διευθυντής του Τμήματος Καθαριότητας, Πρασίνου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ευάγγελος Καζούκας ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων του Δήμου.

Το απορριμματοφόρο διαθέτει σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας με ενσωματωμένη χοάνη υποδοχής απορριμμάτων , κόστισε 138.880,00 ευρώ με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου, ενώ θα δοθεί στην κυκλοφορία αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Το σύγχρονο όχημα θα ενισχύσει σημαντικά τον υφιστάμενο στόλο που αποτελείται ως ένα μεγάλο βαθμό από παλαιά απορριμματοφόρα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στην εκτέλεση των προγραμμάτων αποκομιδής συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων και των αυξημένων τιμών εκπομπών ρύπων των παλαιών οχημάτων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:

“Ο Δήμος υλοποιεί σταδιακά την αντικατάσταση των οχημάτων που παρουσιάζουν προβλήματα, δεν είναι λειτουργικά και επιπλέον ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Η ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής θα συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας και δε σταματάμε εκεί.

Πρόσφατα παραλάβαμε 75 καινούριους κάδους ανακύκλωσης που θα αντικαταστήσουν παλαιούς ή χαλασμένους κάδους, ενώ στόχος μας παραμένουν πάντα οι καινοτόμες δράσεις στον τομέα του περιβάλλοντος και της διαχείρισης των απορριμμάτων”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here