Τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες με ψήφους 22 ψήφοι υπέρ, 8 κατά και 2 λευκά.

Προβληματισμό δημιουργεί η συγκεκριμένη απόφαση ειδικά μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος της επιτροπής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη να υποστήριξε την άποψη της γενικής συνέλευσης των μελών ΔΕΠ του Τμήματος της Πρέβεζας περί καλύτερης προοπτικής του Τμήματος αν μεταφερθεί στα Γιάννενα καθώς τότε θα είναι ελκυστικότερο ως επιλογή για τους φοιτητές.

Να θυμίσουμε ότι στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πρέβεζας τον περασμένο Οκτώβριο ο ίδιος είχε πει μεταξύ άλλων ότι “το Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έχει έδρα στην Πρέβεζα είναι στρατηγική επιλογή του Πανεπιστημίου και είχε τονίσει “πως το Υπουργείο θα ανοίξει μια συζήτηση στο τέλος του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου σχετικά με την αναδιάρθρωση σχολών, συνένωση ή καταργήσεις τμημάτων, το Πανεπιστήμιο δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.

Θεωρεί ότι κανένα τμήμα του δεν καταργείται, κανένα τμήμα του δε συνενώνεται, τα τμήματα τα οποία έχει ιδρυμένα παραμένουν ως έχουν. Αυτό είναι και δική μου άποψη αλλά και του Πανεπιστημίου. Θεωρώ λοιπόν ότι και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής και το τμήμα της Γεωπονίας παραμένουν ως έχουν και σ’ αυτά θα επιμείνουμε”.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ωστόσο , σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς εμφανίζοντας μια μελέτη βιωσιμότητας, στην οποία τίθεται ως ουσιαστικός όρος για τη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής να υπάρχει μια αίθουσα 100 θέσεων, για το πρώτο έτος του Τμήματος.

Όρος που δημιουργεί ερωτηματικά από τη στιγμή που στο τμήμα οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα Ιωάννινα, έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, με μαθητές να κάνουν μάθημα στη βιβλιοθήκη και την ίδια στιγμή στην Πρέβεζα υπάρχει ένα κτίριο με 12 αίθουσες, με τρία αμφιθέατρα.

Παρόντες στη συνεδρίαση της Συγκλήτου που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας ωστόσο όπως φάνηκε στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πλειοψηφία της Συγκλήτου δεν πείστηκε και ουσιαστικά συντάχθηκε με την εισήγηση του Πρύτανη.

Η πρώτη συζήτηση για το μέλλον του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα, είχε γίνει στη Σύγκλητο του Ιανουαρίου και εκεί τα μέλη του ανώτατου συλλογικού οργάνου διοίκησης του τοπικού ΑΕΙ, ενημερώθηκαν διεξοδικά για το θέμα.

Η χθεσινή απόφαση σημαίνει ότι οι νέοι φοιτητές θα φοιτήσουν στα Ιωάννινα, ενώ το Τμήμα στην Πρέβεζα θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι νυν φοιτητές και να γίνει ομαλά η μετάβαση. Η απόφαση θα ισχύει για τους πρωτοετείς φοιτητές της χρονιάς 2022-23 εφόσον εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και ενταχθεί το Τμήμα στο φετινό Μηχανογραφικό Δελτίο για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων.
Υπέρ της παραμονής του Τμήματος στην Πρέβεζα έχουν ταχθεί τόσο το Περιφερειακό

Συμβούλιο Ηπείρου όσο και τα δημοτικά συμβούλια των δήμων του Νομού καθώς και δεκάδες φορείς και η απόφαση αυτή είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει νέες αντιδράσεις για την παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ