Τα θέματα της εκπαιδευτικής δια ζώσης λειτουργίας του Ιδρύματος κατά το χειμερινό εξάμηνο που αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου , συζητήθηκαν στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ως πολύ θετικό στοιχείο εκτιμάται το αυξημένο ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού ενώ ζητείται η απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε άμεσα:

•Να εγκατασταθούν μονάδες εμβολιασμού στις Πανεπιστημιουπόλεις Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας.

•Να εγκατασταθούν κέντρα για δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου .

•Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να συνεχίσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19.

• Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας.

•Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προς και από τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε, επίσης, να προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό – εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρόσφατη χρηματοδότηση με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια.

Τέλος, η Σύγκλητος απευθύνει έκκληση προς τους μη εμβολιασμένους να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας, ώστε να καταστεί εφικτή η ασφαλής μετάβαση στην απόλυτα κανονική εκπαιδευτική λειτουργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ