ΑρχικήΉπειροςΣύλλογος Εργαζομένων: Δεν υπάρχει η υποδομή στο Νοσοκομείο Άρτας για νοσηλεία ασθενών...

Σύλλογος Εργαζομένων: Δεν υπάρχει η υποδομή στο Νοσοκομείο Άρτας για νοσηλεία ασθενών από τα Γιάννενα

Δημοσιεύθηκε:

«Το Νοσοκομείο της Άρτας δέχεται αφόρητες πιέσεις από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων να νοσηλεύσει και άλλους θετικούς ασθενείς από τα Γιάννενα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ» τονίζει μεταξύ άλλων το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων  στο Νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στην περιοχή.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Την Πέμπτη 29/10/2020 στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκε σύσκεψητων Διοικητών των Νοσοκομείων των Ιωαννίνων, του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για τον σχεδιασμό της διαχείρισης της πανδημίας σε σχέση με την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται στην περιοχή.

1η ερώτηση: Αυτό το σχέδιο διαχείρισης συμπεριελάμβανε και την συνδρομή των Νοσοκομείων των όμορων νομών ( Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα) μέχρι να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν οι επιπλέον κλινικές νοσηλείας covid19 ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων; Γιατί αυτό διαφαίνεται από δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και αντίστοιχες δηλώσεις. Άραγε ήξεραν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων των όμορων νομών την απόφαση αυτή; Θεωρούμε ότι προφανώς και την ήξεραν!

2η ερώτηση: Τα Γιάννενα των 1.200 κλινών περιμένουν «σωτηρία» από τα Νοσοκομεία της Άρτας ( 220 κλίνες), της Πρέβεζας ( 100 κλίνες) και των Φιλιατών ( 80 κλίνες);

Το τι ακριβώς σημαίνει «συνδρομή των Νοσοκομείων των όμορων νομών» το κατανοήσαμε ξημερώματα σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020. Στις 5:30 το πρωί της Κυριακής λοιπόν οι εφημερεύοντες ειδικευόμενοι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας δέχονται τηλεφώνημα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που με λίγα λόγια έλεγε ότι μας «στέλνουν 2 περιστατικά θετικά σε covid19 για νοσηλεία».

3η ερώτηση: Από πότε 3βάθμια Νοσοκομεία διακομίζουν περιστατικά σε 2βάθμια Νοσοκομεία; Από πότε Νοσοκομείο Αναφοράςδιακομίζει περιστατικά σε Νοσοκομεία ΜΗ-ΑΝΑΦΟΡΑΣ;

4η ερώτηση: Στην διοικητική επικράτεια της 6ης Υ.ΠΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ αυτή την στιγμή σε Νοσοκομεία ΑΝΑΦΟΡΑΣ;

5η ερώτηση: Υπάρχει ή όχι ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ για την διαχείριση και νοσηλεία των περιστατικών covid19 που χρήζουν νοσηλείας; Είναι ίδιου επιπέδου για τους ασθενείς η νοσηλεία τους μεταξύ Νοσοκομείων Αναφοράς και μη αναφοράς;

Όπως έγινε γνωστό στην συνέχεια από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων διακομίστηκαν δυο ακόμη περιστατικά, ένα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και ένα στο Νοσοκομεία Φιλιατών με απόφαση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων δεν πήρε καμιά διακομιδή μέχρι στιγμής και δεν νοσηλεύει κανένα θετικό σε covid19 ασθενή.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής η πρώην ΜΟΕ (Μονάδα Οξέων Εμφραγμάτων) που έχει μετατραπεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου είχε πλέον γεμίσει καθώς νοσηλεύονται αυτήν την στιγμή 4 περιστατικά, όσα και τα κρεβάτια που υπάρχουν.

6η ερώτηση: Με ποιο ιατρικό προσωπικό γίνεται η νοσηλεία στο Νοσοκομείο μας αυτή την στιγμή;

Η απάντηση είναι με το υπάρχων! Δηλαδή ο γιατρός της πνευμονολογικής κλινικής που εφημέρευε ξημερώματα Κυριακής και ο γιατρός της Πνευμονολογικής που εφημερεύει Κυριακή είναι ο ίδιος που βλέπει όλα τα περιστατικά, της κλινικής του και της μονάδας covid19.

Και για να υπενθυμίσουμε την κατάσταση, στο Νοσοκομείο μας:

•Μόλις στις 26/10 αποφασίστηκε η στελέχωση της μονάδας/κλινικής covid με 11 συναδέλφους νοσηλευτές, οι οποίοι εργάζονται αποκλειστικά εκεί, από το υπάρχων προσωπικό

•Η ΜΟΕ από τον Ιούνιο του 2020 μετατράπηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης 4 κλινών στην προοπτική του να χρειαστεί να νοσηλευτούν ασθενείς θετικοί σε covid19. Μέχρι πριν δυο εβδομάδες περίπου χρησιμοποιούνταν στα πλαίσια της Καρδιολογικής κλινικής όπου και ανήκει.

•Σε σχέση με το ιατρικό προσωπικό, πέρα από τους ειδικευόμενους και τους αγροτικούς γιατρούς, η Πνευμονολογική κλινική έχει 4 γιατρούς του ΕΣΥ και η Παθολογική κλινική έχει επίσης 4 γιατρούς του ΕΣΥ με το Νοσοκομείο να βρίσκεται σε καθημερινή εφημέρευση και 24ωρη λειτουργία όλο τον χρόνο

•Μόλις πριν λίγες μέρες άρχισε να χρησιμοποιείται ο μοριακός αναλυτής ανίχνευσης του ιού που έχει γίνει δωρεά στο Νοσοκομείο, πάλι από το υπάρχων προσωπικό.

•Δεν έχει γίνει καμιά αύξηση του προϋπολογισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου

•Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τις ανάγκες της πανδημίας

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ COVID19.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ και ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΕ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΌ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΊΑΣ

ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Εμείς σαν εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι θα δώσουμε την μάχη για την υγεία του λαού και αυτό κάνουμε πράξη! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας, για τα αυτονόητα και για αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό!

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου, την Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ., την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σεβαστεί την μάχη που δίνουμε καθημερινά και να υλοποιήσει τα αιτήματα μας.

Αυτή την στιγμή που γράφεται η ανακοίνωση και με τον θάλαμο αρνητικής πίεσης πλήρως καλυμμένο, το Νοσοκομείο δέχεται αφόρητες πιέσεις από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων να νοσηλεύσει και άλλους θετικούς ασθενείς από τα Γιάννενα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ».

Τελευταία νέα

Νέα Διανομή Τροφίμων στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, και Ζηρού.

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 7-9 Ιουνίου 2023...

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...

Στον κατάλογο της UNESCO τα μολύβδινα ελάσματα από το Ιερό και το Μαντείο του Δία και της Διώνης στη Δωδώνη

Την ένταξη των μολύβδινων χρηστήριων πινάκιων από το Ιερό και το Μαντείο του Δία...

Φυλάκιση 13 ετών στον 43χρονο που σκότωσε τη μητέρα του με ξύλινες τάβλες

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο για τον 43χρονο που δολοφόνησε τη...

Περισσότερα

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...