Επιτεύχθηκε τελικά η συμφωνία στη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου για το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης

Επιτεύχθηκε τελικά η συμφωνία στη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων Ηπείρου για το μείζον ζήτημα της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης, αφού σε μία συνεδρίαση που ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι και συνεχίστηκε μέχρι αργά το απόγευμα, έγινε αποδεκτή η πρόταση του προέδρου Νικ. Καλαντζή, να προχωρήσει η δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ, για διάστημα ενός έτους και στο διάστημα αυτό, να συνταχθεί νέα μελέτη για την ανάθεση της λειτουργίας των Σταθμών και τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Μονάδα, για χρονικό διάστημα μικρότερο των 10 ετών που προέβλεπε η απόφαση, που ακυρώθηκε τελικά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η πρόταση που φαίνεται πως κερδίζει έδαφος είναι αυτή της λειτουργίας από τον ανάδοχο που θα προκύψει για χρονικό διάστημα 2+1 έτος.

Οι λεπτομέρειες όμως θα προκύψουν στην πορεία, μέσα από το δοκιμαστική λειτουργία των ΣΜΑ αφενός και αφετέρου από την επανεξέταση των στοιχείων που περιλήφθηκαν στην αρχική μελέτη, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δ. Αρταίων, λαμβάνοντας επιπλέον, υπόψιν στοιχεία από την τεχνικοοικονομική μελέτη που συντάχθηκε κατ’ εντολήν του Δ. Δωδώνης.

Επομένως, μιλάμε για νέα τεύχη δημοπράτησης επί της διακήρυξης για την ανάδειξη του αναδόχου, σε ένα νέο πλαίσιο από εκείνο που αποφασίστηκε πριν μερικούς μήνες και το οποίο οδήγησε στη ρήξη μεταξύ των μελών της διοίκησης του Συνδέσμου.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here