spot_img
ΑρχικήΉπειροςΣυμβολικός αποκλεισμός της Γέφυρας Καλογήρου πραγματοποιήσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από Πρέβεζα και Άρτα!!...

Συμβολικός αποκλεισμός της Γέφυρας Καλογήρου πραγματοποιήσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από Πρέβεζα και Άρτα!! (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε:

Κινητοποίηση για τις μειωμένες τιμές του γάλακτος διοργάνωσαν σήμερα Σάββατο 2 Ιούνη στις 12 μ. στη Γέφυρα Καλογήρου, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών Άρτας και Πρέβεζας Μετά την συγκέντρωση προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της γέφυρας.

Στης ομιλίες οι πρόεδροι των δυο ομοσπονδιών Ευάγγελος Μπέτσας και Κλινάκης Σπύρος τόνισαν:

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μέσα από την πλούσια πείρα τους να αντιληφθούν ότι μόνο με τη δική τους συμμετοχή, με δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων παντού, με αγωνιστική διεκδίκηση τους μπορούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να παράγουν.

Η τιμή στο γάλα συνέχεια πέφτει. Το τελευταίο εξάμηνο η τιμή έχει μειωθεί τραγικά με πολλές δικαιολογίες και ποιοτικά τερτίπια από τους γαλακτοβιομήχανους.

Οι παραγωγοί δεν ξέρουν πότε και πως θα πληρωθούν, εφόσον βέβαια έχουν δώσει το γάλα! Οι εξευτελιστικές τιμές του κρέατος σε συνδυασμό με την τιμή του γάλακτος δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση και μοναδικό χαμένο τον κτηνοτρόφο.

Οι διεπαγγελματικές οργανώσεις σε γάλα και φέτα που προωθούν μεγάλες βιομηχανίες αλλά και Ομοσπονδίες κτηνοτρόφων δεν λύνουν σε καμιά περίπτωση το πρόβλημα που δημιουργείται από την ασυδοσία των βιομηχανικών ομίλων οι οποίες θα συμμετέχουν με πρωτεύοντα ρόλο στη διεπαγγελματική.

Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Είναι αυταπάτη να περιμένει κανείς ότι οι βιομηχανίες θα ελέγξουν οι ίδιες τον εαυτό τους στην εισαγωγή γάλατος και τήρησης του ισοζυγίου. Καμιά διεπαγγελματική σε όποιο προϊόν υπάρχει δεν έλυσε το ζήτημα των τιμών που το καθορίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

 

Σε αυτή την πορεία θα καταστραφούν οι κτηνοτρόφοι, αλλά και μικρομεσαία τυροκομεία.

Δίνουμε συνέχεια στις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Είναι παρακαταθήκη αυτές οι μάχες που δώσαμε.
Καλούμε τους κτηνοτρόφους να παλέψουν οργανωμένα ανάμεσα σε άλλα για:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές και μείωση του κόστους παραγωγής.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τη μείωση της τιμής στο γάλα που επιβάλλουν σχεδιασμένα οι μεγάλες βιομηχανίες.

Ο ΕΛΟΓΑΚ να προχωρήσει σε ουσιαστικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ισοζύγιο γάλατος και τις ελληνοποιήσεις εισαγόμενου γάλατος. Να γίνει εργαλείο στα χέρια των κτηνοτρόφων και όχι των βιομηχάνων.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα προβάλει ένα δίκαιο και αναγκαίο πλαίσιο αιτημάτων μαζί με χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους από όλη τη χώρα μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Διεκδικούμε ουσιαστικό εισόδημα και την ελάφρυνση από τα χαράτσια και την άγρια φορολογία, μέτρα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να παράγουμε.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σφαγή μας ούτε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης.

Τελευταία νέα

Θρήνος για το τρίχρονο αγόρι – Βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά το φρικτό τροχαίο με τους 3 νεκρούς

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε αργά χθες...

Ήπειρος: Τα αγριογούρουνα.. αλωνίζουν σε χωριά και δρόμους!!

ίντεο με αγριογούρουνα να… βολτάρουν στους δρόμους και τις πλατείες χωριών της Ηπείρου, ακόμη...

Κακοκαιρία Elias: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έως την Πέμπτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, θα προκαλέσει το σύστημα κακοκαιρίας Elias σύμφωνα με το...

Περισσότερα

Κακοκαιρία Elias: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι έως την Πέμπτη

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, θα προκαλέσει το σύστημα κακοκαιρίας Elias σύμφωνα με το...