Την Τετάρτη 18/09/2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού μεταξύ του Υφυπουργού Τουρισμού καθηγητή κου Μάνου Κόνσολα, του Βουλευτή Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιου Γιαννάκη, του Προέδρου της ΄Ενωσης Ξενοδόχων Πάργας κου Ευθυμίου Παππά, του Αντιπροέδρου κου Αντώνη Ζυγούρη, της Γραμματέως κα Γεωργίας Κυριάκη και του μέλους κας Κατερίνας Καρδάνη – Ζυγούρη.

Στη συνάντηση επίσης παραβρέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Πάργας, κατόπιν συνεννόησης με τον Δήμαρχο κο Νίκο Ζαχαριά, ο κος Σπύρος Πιτσαρός (Αντιδήμαρχος Πάργας) και η κα Ρούλα Τζαβάρα, Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού.

Αρχικά ο Υφυπουργός ανέλυσε πλήρως το Κυβερνητικό Πρόγραμμα για τον τουρισμό και τις ενέργειες στις οποίες μέχρι τώρα έχει προβεί η Κυβέρνηση στον τομέα αυτό.

Ο Βουλευτής κος Στέργιος Γιαννάκης τοποθετήθηκε επί του θέματος θίγοντας επιπλέον και το θέμα του Νοσοκομείου Πρέβεζας και των Κέντρων Υγείας του Νομού.

Στη συνέχεια από την πλευρά της ΄Ενωσης Ξενοδόχων Πάργας τονίστηκαν αφενός η σπουδαιότητα της περιοχής της Πάργας στον οικονομικό τομέα που οφείλεται κυρίως στον τουρισμό και αφετέρου τα προβλήματα του τουρισμού σε τοπικό αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Επίσης κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις με σκοπό την ανάπτυξη του τουρισμού ώστε οι νέες αγορές των χωρών της Μεσογείου να μην είναι σε θέση να απειλήσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Ο Υφυπουργός έκανε δεκτές τις προτάσεις αυτές και πρότεινε να μεταβιβαστούν άμεσα γραπτώς στο Υπουργείο.

Τέλος, με κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει μεγάλη δυνατότητα συνεργασίας, συμφωνήθηκε νέα συνάντηση στο προσεχές μέλλον στην πόλη της Πάργας με την συμμετοχή του Υφυπουργού Τουρισμού κου Κόνσολα, του Βουλευτή Ν. Πρεβέζης κ. Στέργιου Γιαννάκη και άλλων σχετικών κρατικών παραγόντων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ