Αρκετά είναι τα πλήγματα που έχει καταφέρει τον τελευταίο καιρό ενάντια στην παράνομη αλιεία το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού έχει ως αποτέλεσμα να έχουν πέσει στα χέρια των αρχών ασυνείδητοι οι οποίοι αδιαφορώντας για την σχετική απαγόρευση και για το γεγονός ότι πρόκειται για είδη προς εξαφάνιση ψαρεύουν πετροσωλήνες , ολοθούρια και άλλα προστατευόμενα θαλάσσια είδη που απαντώνται στην περιοχή.

Όπως δηλώνει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας η λιμενάρχης Σταματίνα Μαργέλη το πρώτο τρίμηνο του 2019 βεβαιώθηκαν 30 περιστατικά παράνομης αλιείας στους περίπου 100 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την Λιμενική Αρχή.

Τα τριάντα περιστατικά μέσα σε ένα μόλις τρίμηνο (και μάλιστα μεσούσης της χειμερινής περιόδου) αποτελούν ένα διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2015 έως το Νοέμβριο του 2018 είχαν καταγραφεί 492 παραβάσεις, είχαν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 120.740€, ενώ είχαν κατασχεθεί 912 αλιευτικά εργαλεία και δίχτυα.

Η “μάχη” κατά της παράνομης αλιείας δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού οι λιμενικοί έχουν να αντιμετωπίσουν δύσβατες περιοχές με πυκνή βλάστηση, μεγάλες αποστάσεις από την έδρα της Λιμενικής Αρχής κι ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα λαθραλιέων το οποίο χρησιμοποιεί τα πλέον σύγχρονα μέσα.

Η παράνομη αλιεία αποτελεί εξάλλου μια από τις μεγάλες πληγές για το οικοσύστημα του Αμβρακικού η οποία κατά καιρούς αναδεικνύεται ως μείζον ζήτημα για τους αλιευτικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και βλέποντας τον ιχθυοπληθυσμό να μειώνεται δραματικά, ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων από την πολιτεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here