Κομφούζιο επικράτησε και χθες στην Κακαβιά, με συνέπεια να κλείσουν προσωρινά τα σύνορα.

Ωστόσο, και κατόπιν ακριβέστερης ερμηνείας της σχετικής ΚΥΑ, τα σύνορα ξανάνοιξαν και λειτούργησαν έως αργά τη νύχτα προκειμένου να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμών ατόμων -που παρέμεναν εγκλωβισμένα έως και τρία εικοσιτετράωρα.

Χθες, επίσης, ενισχύθηκαν και οι υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας και επιταχύνθηκαν οι έλεγχοι και οι διελεύσεις. Οι ουρές έχουν μειωθεί αισθητά και οι διαδικασίες γίνονται ταχύτερα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί ακόμη που αναμένουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Το τριήμερο της αναμονής «σημαδεύτηκε» από τον θάνατο του δεκάχρονου αγοριού που παρασύρθηκε από ασθενοφόρο στο ύψος των Βουλιαρατών.

Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, από σήμερα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, δυνατότητα εισόδου έχουν έως 750 άτομα ημερησίως -εφοδιασμένα με αρνητική βεβαίωση μοριακού ελέγχου.

Οι εισερχόμενοι προβλέπεται να παραμένουν για επτά ημέρες σε κατ΄ οίκον απομόνωση. Όσοι εισέρχονται στο ελληνικό έδαφος υποβάλλονται σε τεστ για τον κορονοϊό από τις υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν ασταμάτητα σε εξαντλητικές συνθήκες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ