Οι Διευρωπαϊκοί Οδικοί άξονες της Ηπείρου και η προοπτική υλοποιησή τους συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό την προεδρία του Υπουργού Κων. Καραμανλή και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη και του Τεχνικού Συμβούλου Κων. Παπαπολύζου.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η σύνδεση της Ιόνιας Οδού (Καμπή) με γέφυρα Καλογήρου, ο παραλιακός άξονας Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα και η επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά.Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε ότι από τη σύσκεψη και την αναλυτική συζήτηση που έγινε προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα που θέτουν σε νέες βάσεις το ζήτημα των τριών αυτών οδικών αξόνων.

Σε ότι αφορά την οδική σύνδεση Ιόνιας Οδού-Γέφυρα Καλογήρου ο κ.Καραμανλής – με δεδομένη τη δέσμευση των 35 εκ. ευρώ από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020»- αποδέχθηκε το αίτημα της Περιφερειάρχη να ανατεθεί στην Περιφέρεια η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης ώστε στη συνέχεια να δημοπρατήσει και το έργο στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης.

Για τον παραλιακό άξονα διασταύρωση Πάργας μέχρι Μεσοπόταμο, από Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, ζητήθηκε η χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο ή σε διαφορετική περίπτωση να παραδοθεί στην Περιφέρεια η μελέτη- για την οποία οι υπηρεσίες του Υπουργείου διατείνονταν ότι είναι ώριμη- προκειμένου να την υλοποιήσει μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της.

Ο Υπουργός, υποσχέθηκε να εξεταστεί το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η μελέτη και στη συνέχεια να παραδοθεί στην Περιφέρεια.Σχετικά με το έργο σύνδεσης Ιόνιας Οδού-Κακαβιά ο κ.Καχριμάνης δήλωσε τέλος ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να εγκριθεί από την Ε.Ε. η κατασκευή του οδικού άξονα με τετράιχνη διατομή ενώ δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να γίνει από κοινού συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here