Παραμένει στην πολιτική επικαιρότητα της Ηπείρου το θέμα του ποταμού Λούρου, ο οποίος ως γνωστό, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, υπέστη περιβαλλοντική καταστροφή από τις εργολαβίες της Περιφέρειας Ηπείρου, ακόμη και στην κοίτη του ποταμού.

Το θέμα έχει φτάσει ήδη στη Δικαιοσύνη, μετά τη μήνυση που υπέβαλε κατά παντός υπευθύνου η παράταξη του Σπύρου Ριζόπουλου.

Τώρα, σύσσωμες οι υπόλοιπες παρατάξεις, ζητούν το θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, κάτι που απέφυγε ως τώρα η περιφερειακή αρχή.

Πέραν του περιβαλλοντικού σκέλους, με το ποτάμι του Λούρου να μένει χωρίς νερό στην κοίτη, εξαιτίας των εργολαβιών της Περιφέρειας, τίθεται πλέον και το ζήτημα της σκοπιμότητας των εργασιών και των μελετών.

Οι παρατάξεις ζητούν να γίνουν «γενικευμένες παρεμβάσεις που θα εξετάζουν ολόκληρη τη λεκάνη απορροής και όχι μόνο ένα τμήμα του ποταμού, το οποίο είναι ευάλωτο». Ακόμη, επιρρίπτουν μομφή στην περιφερειακή αρχή , υπογραμμίζοντας πως “πρόκειται για πάγια τακτική να κάνει έργα χωρίς μελέτες, υποβαθμίζοντας το φυσικό περιβάλλον και τα ποτάμια συστήματα, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τις επιπτώσεις του οικοσυστήματος”, όπως αναφέρουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ