Στον καθαρισμό των τειχών του κάστρου Ρηνιάσας προχώρησε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας αναποκρινόμενη στην πρόσκληση του προέδρου της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας Πολύκαρπου Χαλκίδη και της Αρχαιολογίας Πρέβεζας.

Η δράση αυτή της ΛΕΚ Πρέβεζας ήταν συνέχεια της μεγάλης και αξιόλογης προσπάθειας εθελοντών από το χωριό Ριζά και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Ριζών, Λυγιάς- Βράχου, Λούτσας και Καμαρίνας, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα καθάρισαν το εσωτερικό του κάστρου.

Ο καθαρισμός των τειχών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 , ημερομηνία που έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών. Η ΛΕΚ ανέλαβε τον καθαρισμό εσωτερικού τείχους καθώς και περιμετρικά στα τείχη του κάστρου.

Αφαιρέθηκαν και κόπηκαν όλα τα φυτά και δέντρα που ήταν επικίνδυνα για τα τείχη , τα οποία προκαλούσαν μεγάλο πρόβλημα με διάβρωση των τειχών. Η διαδικασία περιελάβανε αλλεπάλληλα ραπέλ στα τείχη του κάστρου από τα μέλη της ΛΕΚ , οι οποίοι με τα χέρια απομάκρυνα τα φυτά από τα τείχη και προχώρησαν στο κόψιμο με πριόνια των επικίνδυνων φυτών.

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας αναφέρει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει δράσεις προστασίας των μνημείων και θα συνεχίζει να ενισχύει του φορείς που υλοποιούν τέτοιες δράσεις. Παράλληλα η ΛΕΚ Πρέβεζας με την ολοκλήρωση της δραστηριότητας ευχαριστεί να μέλη που συμμετείχαν και εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε. Πρέβεζας και την Αρχαιολογία Πρέβεζας για τη συνεργασία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here