Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για άλλη μια φορά, στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού ο Δήμαρχος Ν. Καλαντζής με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Γιολδάση.

Αιτία η αδιαφορία, όπως τόνισε ο κ. Γιολδάσης, της δημοτικής αρχής να επιβάλει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Φιλιππιάδας, με τις προβλέψεις και τις προϋποθέσεις των ειδικών, όπως ακριβώς αυτοί το εκπόνησαν και το παρέδωσαν στο Δήμο.

Μάλιστα ο κ. Γιολδάσης , πίσω από αυτή τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής άφησε να εννοηθεί ότι ίσως υπάρχουν σκοπιμότητες, τις οποίες ο ίδιος αδυνατεί ακόμη να ανιχνεύσει, αλλά όπως επεσήμανε είναι αδιανόητο, σήμερα η Φιλιππιάδα να είναι ίσως από τις μοναδικές πόλεις της χώρας χωρίς Γενικό Πολοεοδομικό, γεγονός που μόνον τιμή δεν περιποιεί στη δημοτική αρχή.

Μάλιστα ο κ. Γιολδάσης, όπως υπενθύμισε η εκπόνηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου είχε ήδη πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, πλην όμως παρέμεινε και ακόμη παραμένει ανενεργό, παραπέμποντας κι αυτό στις ελληνικές καλένδες.

Ο Δήμαρχος στην απάντησή του, υπεραμύνθηκε των επιλογών της δημοτικής αρχής λέγοντας χαρακτηριστικά, πως , αν ακολουθήσουν κατά γράμμα τις επιταγές του Σχεδίου, τότε όλα τα σπίτια πάνω από την εθνική οδό κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως αυθαίρετα!

Για να εισπράξει την ένσταση του κ. Γιολδάση πως αυτό δεν προκύπτει από πουθενά και πως η ατέρμονη κωλυσιεργία του Δημάρχου παραπέμπει σε «προφάσεις εν αμαρτίαις»!!!

Η «ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ» ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ. Γιολδάση για τις καταγγελίες του, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Όταν ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή του κ. Καλαντζή, το Γενικό Πολοεδομικό ήταν ήδη στη β’ φάση και επρόκειτο να πάει για επικύρωση. Μιλάμε για τον Οκτώβριο του 2014.

Μετά από σχεδόν πέντε χρόνια παραμένει ως είχε κι αυτό από μόνο του δείχνει την αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Το μόνο που έκανε, ήταν να προτείνει αλλαγές στα ρυθμιζόμενα από τους μελετητές που εκπόνησαν το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πρόταση για αλλαγή χρήσης γης στη Γέφυρα Καλογήρου, ξένη προς αυτή που προέβλεπε το έργο.

Μια πρόταση που απερρίφθη από την Επιτροπή που επικυρώνει το Γενικό Πολεοδομικό στα Γιάννινα.

Μετά κι απ’ αυτό το Σχέδιο παρέμεινε καταχωνιασμένο στα συρτάρια του δήμου, με αποτέλεσμα σήμερα να πρέπει να αρχίσουμε την διαδικασία από την αρχή, με ότι αυτό σημαίνει σε χρόνο και χρήματα.

Να υπενθυμίσω πως η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε εξασφαλίσει το ποσό των 250.000 ευρώ για το έργο από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Και να που σήμερα είμαστε πάλι εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε, καλούμενοι μάλιστα να βρούμε και να καταβάλουμε σημαντικά κονδύλια από τα Ταμεία του Δήμου και το τραγικότερο να φιγουράρουμε σαν την μοναδική, ίσως, πόλη της Ελλάδος χωρίς Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ