Γραφειοκρατικά εμπόδια φαίνεται πως συναντά η επανέναρξη της λειτουργίας του Τελωνείου Μαυροματίου, στα Ελληνοαλβανικά σύνορα στη Θεσπρωτία, το οποίο εδώ και έναν χρόνο παρέμενε κλειστό λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Το Σάββατο 05/06 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η επανέναρξη της λειτουργίας του από σήμερα Δευτέρα 07/06 και από τις 08:00 έως 16:00, για μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων διελεύσεων τις 250 ημερησίως.

Όμως στην πράξη, μέχρι στιγμής κανείς δε μπορεί να εισέλθει στην Ελλάδα από το Μαυρομάτι, καθώς δεν έχει ενταχθεί στις πύλες εισόδου του ηλεκτρονικού PLF που πρέπει να συμπληρώσει κάποιος για να έρθει στη χώρα.

Ταυτόχρονα στο ΦΕΚ δε γίνεται πρόβλεψη για έξοδο εμπορευμάτων, κάτι που αποτελούσε αίτημα των επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας, ούτε έχει εκδοθεί συμπληρωματική υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει την έξοδο όπως έγινε στην περίπτωση της Κρυσταλλοπηγής.

Έτσι μέχρι στιγμής, η μόνη μετακίνηση που μπορεί να γίνει μέσω του Μαυροματίου είναι η έξοδος επιβατών είτε πεζή, είτε με ΙΧ, για την οποία δεν απαιτούνται διατυπώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here