ΑρχικήΉπειροςΤέσσερα παιδάκια, που μένουν στο Σούλι, δυσκολεύονται να πάνε στο σχολείο!- Δεν υπάρχει...

Τέσσερα παιδάκια, που μένουν στο Σούλι, δυσκολεύονται να πάνε στο σχολείο!- Δεν υπάρχει μέριμνα για τη μεταφορά τους.

Δημοσιεύθηκε:

Τέσσερα παιδάκια, που μένουν στο Σούλι, δυσκολεύονται να πάνε στο σχολείο, καθώς δεν υπάρχει μέριμνα για τη σταθερή μεταφορά τους.

Αυτό, τουλάχιστον, λέει, σε Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Ειδικότερα αναφέρει:

“Στην περιοχή του ιστορικού Σουλίου, στον ομώνυμο Δήμο του νομού Θεσπρωτίας, λειτουργεί ένα μονοθέσιο δημοτικό σχολείο όπως επίσης και ένα μονοθέσιο νηπιαγωγείο, τα οποία έχουν έδρα το χωριό Τσαγγάρι και εξυπηρετούν τις ανάγκες των γειτονικών Σουλιοτοχωρίων.

Τον τελευταίο μήνα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις καθημερινές μετακινήσεις των μαθητών των παρακείμενων χωριών από και προς τα σχολεία του Τσαγγαρίου. Η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για τη σταθερή, νόμιμη και ασφαλή μεταφορά τεσσάρων παιδιών, από και προς το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Τσαγγαρίου. Οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως σε βαριές αγροτικές εργασίες, δυσκολεύονται να καλύψουν την καθημερινή ανάγκη μετακίνησης, με αποτέλεσμα τα παιδιά πολλές φορές να μην μπορούν να πάνε στο σχολείο τους. Το κακό οδικό δίκτυο της περιοχής εντείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

Επειδή δε νοείται το 2022 να υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση στο σχολείο

Επειδή ο εν μέρει αποκλεισμός των παιδιών από το σχολείο, επηρεάζει αρνητικά τη μαθησιακή τους πορεία και βάζει εμπόδια στην εξέλιξη τους

Επειδή το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών έχει προκαλέσει αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών και στην τοπική κοινωνία

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 

Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να εξασφαλιστεί η σταθερή, νόμιμη και ασφαλής μετακίνηση των μαθητών της περιοχής του ιστορικού Σουλίου, από και προς το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Τσαγγαρίου;”.

Τελευταία νέα

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία στο Δήμο Πάργας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

“Κυριακή στο Χωριό Ξανά” στην Αγιά Πάργας

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή...

Μειώθηκε ο πληθυσμός μέσα σε μια δεκαετία κατά 4,9% στην Π.Ε Πρέβεζας

Τους επίσημους πίνακες με τα στατιστικά της απογραφής του 2021 έδωσε στη δημοσιότητα η...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: