Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνει εκτενής συζήτηση για το προσφυγικό- μεταναστευτικό στην Ήπειρο.

Ωστόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με κατηγορηματικό τρόπο υπογράμμισε σύμφωνα με το epiruspost.gr ότι «δεν λαικίζω με τέτοια θέματα και εφόσον η πατρίδα χρειάζεται θα γίνουν κι άλλα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας».

Το θέμα τέθηκε με αφορμή τις αντιδράσεις που καταγράφονται τόσο από τον Δήμο Άρτας όσο και τον Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Αρκετοί από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης ζήτησαν να γίνει εκτενής συζήτηση στο Συμβούλιο κάτι που τελικά παραπέμφθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Από την περιορισμένη σε διάρκεια και τοποθετήσεις συζήτηση ξεχωρίζουν δύο σημεία:

Το πρώτο είναι η κατηγορηματική θέση της Περιφερειακής Αρχής ότι αν χρειαστεί θα γίνουν κι άλλα κέντρα στην περιοχή με την ίδια να συνδράμει το κεντρικό κράτος.

Το δεύτερο οι καταγγελίες που έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος των «Οριζόντων Ηπείρου» Στάθης Νάνος ότι οι μετανάστες που φτάνουν στην περιοχή της Άρτας έχουν αυξηθεί ενώ λεωφορεία αδειάζουν στο Μενίδι και την Γέφυρα Καλογήρου.

Σημειώνεται ότι αυτό το διάστημα στην Άρτα και από ντόπιους απασχολείται μεγάλος αριθμός μεταναστών σε εποχικές αγροτικές εργασίες.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στην σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε ότι η θέση «Κρεκούκια» στον Αμμότοπο είχε προταθεί στην Κυβέρνηση και ως εκ τούτου εξετάστηκε. Η πρόταση δεν είχε γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά από άλλους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Όταν υπήρξε αντίδραση του δήμου ζητήθηκε από τα αρμόδια υπουργεία άλλη έκταση.

«Εμείς δεν έχουμε φοβικά σύνδρομα… Αυτό αποτελεί αρχή της περιφερειακής διοίκησης και της παράταξής μας. Βοηθήσαμε στον Κατσικά, στην Αγία Ελένη, στα Δολιανά και στην Κόνιτσα. Δεν λαικίζω σ’ αυτά τα θέματα. Σήμερα στα νησιά οι μετανάστες είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους τους. Έχουν ακουστεί μέχρι τώρα πολλά σενάρια. Εφόσον η πατρίδα χρειάζεται, θα γίνουν κι άλλα κέντρα» επεσήμανε ο κ. Καχριμάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here