Παρουσία πλήθους κόσμου ανάμεσά τους και πολλών Πρεβεζάνων που ταξίδεψαν στην Καλαμάτα μόνο για να συμμετέχουν στην ξεχωριστή αυτή στιγμή, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της εφημερίδας “Ελευθερία” στο Cine Center η προβολή της ταινίας του Μπάμπη Τσόκα “Βίος και Πολιτεία του αληθινού Γιώργη Ζορμπά”.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά τον σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, τους πρωταγωνιστές Χρήστο Ζερίτη στο ρόλο του Γιώργη Ζορμπά και το Γιώργο Μαυρέα στο ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη , τους περίπου 350 εθελοντές κι όλους όσοι συνετέλεσαν στο να αποτυπωθεί για πρώτη φορά και μάλιστα γυρισμένη στους φυσικούς της χώρους η αληθινή ιστορία του Αλέξη Ζορμπά που λεγόταν Γιώργος και ζούσε στην περιοχή της Στούπας Καλαμάτας.

Τη σημαντική αυτή στιγμή για τον Πρεβεζάνο σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα τίμησαν μεταξύ άλλων μέλη της οικογένειάς του (με “επικεφαλής” τον αδερφό του Σπύρο Τσόκα),ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο δικηγόρος και συγγραφέας Απόστολος Τάσης και φίλοι του Μπάμπη τόσο από την Πρέβεζα όσο και τη Σουηδία.

Ο σκηνοθέτης φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά όλους παραβρέθηκαν σ’ αυτή την κορυφαία στιγμή , την ολοκλήρωση μιας επίπονης και συνάμα πολύ όμορφης προσπάθειας για την ολοκλήρωση της ταινίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here