Ενδιαφέροντα στοιχεία για την χρήση των λιμνοθαλασσών της Π.Ε Πρέβεζας (Μάζωμα, Τσοπέλι, Πωγωνίτσα και Βαθύ) για την αλιευτική περίοδο 2019-2020 προέκυψαν από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου των λιμνοθαλασσών .

Oι λιμνοθάλασσες μισθώνονται παραδοσιακά στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Πρέβεζας εδώ και αρκετές δεκαετίες, ενώ τα αποτελέσματα της φετινής αλιευτικής περιόδου κρίνονται απόλυτα θετικά λόγω των μεγάλων αλλαγών που έχουν επιτελεστεί στο επίπεδο οργάνωσης του Αλ. Συνεταιρισμού, στη διαχείριση των οφειλόμενων ποσών και στον υψηλό ζήλο που παρουσιάζουν πλέον τα μέλη τόσο για τις αλιευτικές δραστηριότητες όσο και για τα διοικητικά θέματα του συνεταιρισμού.

Από τη γενική εικόνα των εκμεταλλεύσεων προκύπτει μια αύξηση της παραγωγής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια για όλες τις εξεταζόμενες λιμνοθάλασσες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην περιβαλλοντική ευαισθησία με την οποία ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός προσεγγίζει (κυρίως μετά την ανανέωση των μελών του) τη βελτίωση της διαχείρισης των λιμνοθαλασσών .

Όπως υπογραμμίζεται, εκτός από την συμμετοχή του διαχειριστικό σχέδιο για το ευρωπαϊκό χέλι με τις δαπανηρές απελευθερώσεις προχωράει πλέον και σε ιδιαίτερα δαπανηρούς εμπλουτισμούς των λιμνοθαλασσών που μισθώνει για τους οποίους μάλιστα φροντίζει, μέσω συνεργασίας με ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, να τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία της βιοποικιλότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here