Θλίψη στον πολιτικό και αθλητικό κόσμο καθώς και σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Περικλή Βασιλάκη.

Ο Περικλής Βασιλάκης έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο μέσω της ενασχόλησής του με το ποδόσφαιρο ως Διεθνής Διαιτητής της FIFA και των τηλεοπτικών του εμφανίσεων αλλά και από την ενασχόλησή του με τα κοινά. Υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και το 2012, Περιφερειακός Σύμβουλος και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ήταν μερικά μόνο από τα αξιώματα στα οποία θήτευσε ο Περικλής Βασιλάκης.

Να θυμίσουμε ότι παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ήταν και πάλι υποψήφιος με το συνδυασμό του κ.Καχριμάνη στις Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου.

Ο Περικλής Βασιλάκης γεννήθηκε στο Νεοχώρι Πρέβεζας από αγρότες γονείς, ενώ ήταν Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και επίσης της Ανώτατης Σχολής Ηλεκτρονικών.

Εργάσθηκε στό ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ως σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού (άμισθος).

Διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό (2003-2005).

Είναι Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας. Επίσης ήταν ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού.

Υπήρξε Διαιτητής ποδοσφαίρου Α Εθνικής κατηγορίας και Διεθνής Διαιτητής FIFA-UEFA και καθηγητής διαιτησίας ποδοσφαίρου.

Ήταν επίσης συνεργάτης του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ σε θέματα ποδοσφαίρου και αθλητισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ