spot_img
ΑρχικήΉπειροςΤί συμβαίνει στην Μητρόπολη Παραμυθίας ; Kάποιοι φαίνεται πως βολεύονται και...

Τί συμβαίνει στην Μητρόπολη Παραμυθίας ; Kάποιοι φαίνεται πως βολεύονται και εκμεταλλεύονται τα γηρατειά, την ανοχή και την καλοσύνη που επιδεικνύει ο Γέρων Ιεράρχης Τίτος ;

Δημοσιεύθηκε:

Στην στήλη «ΤΟΛΜΗΡΑ» της καθημερινής εφημερίδας της Ηπείρου «Πρωινός Λόγος», γράφτηκε  σχόλιο που αναδημοσιεύουμε αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στην Μητρόπολη Παραμυθίας.

Το παραθέτουμε ως έχει και επιφυλαττόμεθα να το σχολιάσουμε μαζί με μερικές ακόμη πληροφορίες που έχουν περιέλθει  στην αντίληψή μας.

Σύμφωνα με άρθρο του www.exapsalmos.gr η κατάσταση έχει ξεφύγει στην εν λόγω Μητρόπολη και κάποιοι φαίνεται πως βολεύονται από αυτό το καθεστώς που επικρατεί και  εκμεταλλεύονται τα γηρατειά, την ανοχή και την καλοσύνη που επιδεικνύει ο Γέρων Ιεράρχης Τίτος.

Αλλά η Μητρόπολη δεν αποτελεί κληρονομιά κανενός. Η Μητρόπολη, η κάθε Μητρόπολη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της όλης Εκκλησίας.

Το πρόβλημα, ωστόσο, στην εν λόγω Μητρόπολη Παραμυθίας, δεν το έχει ο  Γέρων Μητροπολίτης αλλά αυτοί που τον υποκαθιστούν και αποφασίζουν και διατάζουν αντ´αυτού.

Έχουμε, μεταξύ των άλλων  στην κατοχή μας ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ένας ..κοντοτιέρος του Θρόνου, ιερωμένος παρακαλώ, υβρίζει, απειλεί και προπηλακίζει κάποιον εκ των συνομιλητών του που του θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα και τον θέτει προ των ευθυνών του, για τα όσα συμβαίνουν στην τοπική τους Εκκλησία.

Το περίεργο είναι το γιατί η επίσημη διοίκηση της  Εκκλησίας στην Αθήνα δείχνει να  κωφεύει και να αδιαφορεί  και δεν κινεί τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες. Φίλος σεβαστός και αγαπητός μεν ο Τίτος, φιλτάτη όμως η Εκκλησία.

Σε άλλες περιπτώσεις Μητροπόλεων  που οι Αρχιερείς είχαν λιγότερα προβλήματα( Καρπενησίου, Νέας Ιωνίας, Φωκίδος, Θεσσαλιώτιδος κλπ) η λύση δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες και αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία της κάθε Μητρόπολης.

Εδώ κάτι σταματά τις εξελίξεις.
Δεν «χόρτασαν» ακόμη αυτοί που επωφελούνται απ´ αυτή την παραλυσία που παρατηρείται σε αυτή την ιστορική Μητρόπολη η οποία πολύ σύντομα θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στα εθνικά μας θέματα. Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθούμε.
Αναδημοσιεύουμε το σχόλιο του «Πρωινού Λόγου».

 

Πηγή: www.exapsalmos.gr/2018/03/07/ti-symveni-stin-mitropoli-paramythias/

 

ΤΟΛΜΗΡΑ

Ο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ…
Για τις ανάγκες ρεπορτάζ για ένα σωρό ζητήματα που αφορούν την Μητρόπολη Παραμυθιάς και την υπόλοιπη κυριαρχία αυτής προσπαθήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε με τον Μητροπολίτη της και όχι μόνο στάθηκε αδύνατο με τον κ. Τίτο, αλλά και μ’ αυτόν τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο ονόματι Βελισσάριο. Μονίμως ο δεύτερος απουσιάζει, ενώ ο πρώτος μαλλον αδυνατεί ν’ ανταποκριθεί σ’ ένα τέτοιο ζήτημα…

ΛΙΜΝΑΖΟΥΝ!..
Υπάρχουν ζητήματα που λιμνάζουν και απαιτούν απαντήσεις ή λύσεις, κάτι που ή δεν γίνεται ή καθυστερούν πολύ και αδικαιολόγητα. Ακόμη και κληρικοί βρίσκονται σε απόγνωση όταν απευθύνονται στην Μητρόπολή τους και δεν βρίσκουν ανταπόκριση στα ζητήματα που προκύπτουν, ακόμη και για την απλή καθημερινότητα!

Η ΦΗΜΗ…
Πριν από αρκετό καιρό είχε διαρρεύσει η φήμη ότι ο υπέργηρος Μητροπολίτης κ. Τίτος δεν είναι σε θέση ν’ ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του, κάτι που είχε αναγκαστεί να διαψεύσει ο πατέρας Βελισσάριος τονίζοντας ότι αυτές οι φήμες προσέβαλλαν τον Μητροπολίτη.

Μόνο ότι είναι παλικαράκι δεν μας είπε ο εν λόγω αριερατικός επίτροπος. Κι ερωτούμε εμείς: Μπορεί και πώς να επικοινωνήσει κανείς με τον Μητροπολίτη και κυρίως αν ο ίδιος επικοινωνεί όσο συχνά θα έπρεπε με το εκκλησίασμά του.

Πειράζει που εμείς οι απλοί λαϊκοί θέλουμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Τίτο και μέχρι τώρα στέκεται αδύνατον;

Ελπίζω να βρει λίγο χρόνο ο ίδιος ο πατέρας Βελισσάριος για να επικοινωνήσουμε ώστε να μη γίνονται δεύτερες σκέψεις για την ανταπόκριση του Μητροπολίτη…

 

Πηγή: ΤΟΛΜΗΡΑ – Πρωινός Λόγος – Η καθημερινή εφημερίδα της Ηπείρου

 

 

Τελευταία νέα

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρή μία γυναίκα σε τροχαίο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Άρτας στο χωριό Στεφάνη Πρέβεζας.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγο, με μία γυναίκα να χάνει τη ζωή της...

Στράτος Ιωάννου: «Συνεχίζουμε τη δράση προληπτικής οδοντιατρικής σεσυνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού στους Δήμους Ζηρού και Πάργας»

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασίαμε την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση...

Άρτα: Πώς ο γιος σκότωσε τον πατέρα – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για την αιτία θανάτου του 65χρονου

Τα αίτια του θανάτου του 68χρονου από την Άρτα ο οποίος οδηγήθηκε στον θάνατο από το...

Ιράν: Θανατική ποινή σε τέσσερις καταδικασθέντες για διανομή νοθευμένων ποτών – Τα νοθευμένα ποτά στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους…

Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε ιρανικό δικαστήριο τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για παρασκευή...

Περισσότερα