Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους φορείς τουρισμού της χώρας , πραγματοποίησαν χθες οι Περιφερειάρχες με αντικείμενο το συντονισμό της συνολικής προσπάθειας για την “διάσωση” της φετινής τουριστικής περιόδου.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών ( ανάμεσά τους και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη) και άλλων αρμόδιων για τον τουρισμό φορέων.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι για όλες τις Περιφέρειες της χώρας ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης, ενώ ο συντονισμός των πρωτοβουλιών των Περιφερειών και των τουριστικών φορέων θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προβολής του τουριστικού προϊόντος, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε εξειδικευμένο περιφερειακό, αλλά και στην προώθηση της πρότασης για τη δημιουργία “ξενοδοχείων καραντίνας” σε τουριστικές περιοχές.

Επίσης, οι Περιφέρειες θα στηρίξουν τα αιτήματα των φορέων του τουρισμού για έγκαιρη οριστικοποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την επίσπευση της σύναψης διακρατικών συμφωνιών στον τουρισμό και την έγκαιρη έκδοση των κυβερνητικών αποφάσεων για τα μέτρα ανακούφισης στον τουριστικό κλάδο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Τέλος, οι Περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τα αιτήματα των τουριστικών φορέων για την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού, των επαγγελματιών, επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τουρισμό, των εποχιακών και των αερομεταφορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here