ΑρχικήΉπειροςΤην άμεση επαναλειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ ζητούν φορείς της Πρέβεζας

Την άμεση επαναλειτουργία του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ ζητούν φορείς της Πρέβεζας

Δημοσιεύθηκε:

Το μεγάλο πρόβλημα που δημιούργησε το “λουκέτο” που μπήκε πριν λίγες μέρες στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα λόγω έλλειψης προσωπικού τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Ανάπτυξη τώρα” κ. Τάσος Αμάραντος, τονίζοντας πως οι ασφαλισμένοι πρέπει να πηγαίνουν στα Γιάννενα ή αλλού ή ακόμη να περιμένουν μέρες να βρίσκουν το φάρμακο που πρέπει να πάρουν με ότι αυτό συνεπάγεται για αυτούς τους ανθρώπους ψυχικά και οικονομικά και θύμισε ότι το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Πρέβεζα, όπως κάθε ανάλογο φαρμακείο απευθύνεται και εξυπηρετεί ασθενείς με χρόνιες και βαριές παθήσεις.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας κ Νίκος Γεωργικός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το θέμα το αντιμετώπισε και όταν ήταν στο Νοσοκομείο αλλά και προσωπικά, επισημαίνοντας ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες της Πρέβεζας και είπε πως θα γίνει παρέμβαση από τη δημοτική αρχή ώστε να βρεθεί άμεσα λύση.

Για ολιγωρία των αρχών, έκανε λόγο ο επικεφαλής της Λαϊκής Σταύρος Αμάραντος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παίζονται ζωές» και ζητώντας την άμεση στελέχωση του με προσωπικό.

Παρέμβαση για το θέμα με ανοικτή επιστολή έκανε και ο γιατρός ογκολόγος Ευάγγελος Συγκούνας σημειώνοντας ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς οι οποίοι έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα το τελευταίο διάστημα είναι τεράστιο.

Εν τω μεταξύ παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας την άμεση στελέχωσή του.

Τέλος τη δική του παρέμβαση έκανε και ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ ζητώντας από την πολιτεία να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα το οποίο αφορά μια ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα, είτε με την απόσπαση φαρμακοποιού από άλλη περιοχή, είτε με την χορήγηση των φαρμάκων από το νοσοκομείο είτε με τη διάθεση από όλα τα φαρμακεία του νομού χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των ασθενών.

Τέλος καλεί όλους τους φορείς του νομού να συστρατευθούν για την έγκαιρη επίλυση του προβλήματος.

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: