ΑρχικήΉπειροςΤην ώρα που «μοιράζουν» τα Βαλκάνια η Ελλάδα…«κοιμάται» για τη Βόρεια Ήπειρο!!

Την ώρα που «μοιράζουν» τα Βαλκάνια η Ελλάδα…«κοιμάται» για τη Βόρεια Ήπειρο!!

Δημοσιεύθηκε:

Ανακοινώθηκε πως οι πρόεδροι Σερβίας – Κοσόβου και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συμφώνησαν σε τριμερή συνάντηση κατά την οποία θα γίνει το πρώτο μυστικό παζάρι για την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου.

Η συμμετοχή του Έντι Ράμα στη συνάντηση δίνει ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του Κοσόβου. Πριν λίγους μήνες Κόσοβο και Αλβανία συμφώνησαν σε τελωνειακή ένωση, καταργώντας ουσιαστικά τα οικονομικά σύνορα

Η ένωση Αλβανίας και Κοσόβου είναι αναπόφευκτο ότι σιγά σιγά να έρθει.

Η ανταλλαγή αυτή θα γίνει με τις ευλογίες των ΗΠΑ οι οποίες δήλωσαν πως «δεν θα εναντιωθούν σε μία ενδεχόμενη συμφωνία για ανταλλαγή εδαφών». Όπως και στο Μακεδονικό φαίνεται να είναι υπέρ ενός ξεκαθαρίσματος στα Βαλκάνια που θα τους επιτρέψει να εντάξουν τις εναπομένουσες χώρες στο ΝΑΤΟ για να αποκόψουν την επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.

Και το ερώτημα που δημιουργείται από όλα αυτά είναι το εξής. Η Ελλάδα που είναι;

Την ώρα που συντελείται μία από τις πιο σημαντικές διαπραγματεύσεις στα Βαλκάνια, η Ελλάδα είναι απούσα, τη στιγμή που έχει ανοιχτά εδαφικά ζητήματα με την Αλβανία.

Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να ανοίξει το θέμα της Βορείου Ηπείρου από τη στιγμή που υπάρχει αναγνωρισμένη Ελληνική μειονότητα που αποτελεί πλειοψηφία στην περιοχή.

Είναι εγκληματικό τη στιγμή που μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και και οι Αλβανοί βάζουν ζητήματα Τσαμουριάς η Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί το δυνατότερο χαρτί που έχει.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της ανοησίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνει πως δεν θα ανοίξει το θέμα της Β.Ηπείρου για να μην ανοίξουν οι Αλβανοί το θέμα Τσαμουριάς. Η διαφορά είναι ότι στην Β.Ήπειρο υπάρχει αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα χιλιάδων ενώ στην «ελληνική Τσαμουριά» δεν υπάρχει αλβανικός πληθυσμός.

Δηλαδή η Ελλάδα συμφωνεί να εξισώσει ένα υπαρκτό ζήτημα με ένα ανύπαρκτο.

Πάντως το ορθότερο θα ήταν να ενταχθεί το ζήτημα της Β.Ηπέιρου σε ένα πλαίσιο γενικότερου Βαλκανικού ξεκαθαρίσματος.

Δηλαδή η Ελλάδα πρέπει να πείσει τη Δύση ότι το ζήτημα ένωσης Αλβανίας με Κοσόβου συνδέεται άρρηκτα με τη Β.Ήπειρο, διότι σε μία ενδεχόμενη ένωση Κοσόβου κι Αλβανίας τελειώνει η επιχειρηματολογία ότι η Αλβανία είναι πολύ μικρή για να σταθεί χωρίς τη Βόρεια Ήπειρο.

Τελευταία νέα

Νέα Διανομή Τροφίμων στους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας, και Ζηρού.

Νέα διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στις 7-9 Ιουνίου 2023...

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...

Στον κατάλογο της UNESCO τα μολύβδινα ελάσματα από το Ιερό και το Μαντείο του Δία και της Διώνης στη Δωδώνη

Την ένταξη των μολύβδινων χρηστήριων πινάκιων από το Ιερό και το Μαντείο του Δία...

Φυλάκιση 13 ετών στον 43χρονο που σκότωσε τη μητέρα του με ξύλινες τάβλες

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Ηράκλειο για τον 43χρονο που δολοφόνησε τη...

Περισσότερα

Ιωάννινα: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου καθώς και 5 παράτυποι μετανάστες

Συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία...