Η διαχείριση των απορριμμάτων μετά την αντιπαράθεση του Αναγκαστικού Συνδέσμου με την Περιφέρεια Ηπείρου, ήταν ένα θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος με την τοποθέτησή του ζήτησε ουσιαστικά την παραίτηση της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων για τα αδιέξοδα που, όπως είπε, έχει δημιουργήσει και τον διχασμό που έχει προκαλέσει, τόσο μεταξύ των Δήμων όσο και με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τόνισε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει καταθέσει τους τελευταίους 18 μήνες σειρά προτάσεων στη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο και μάλιστα στον κατάλληλο χρόνο.

Ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών», Θωμάς Μπέγκας, στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία του ΦΟΔΣΑ κοστίζει λιγότερο στον Δήμο Ιωαννιτών από ό,τι ο Νομαρχιακός Φορέας.

Υποστήριξε ότι το προσωπικό που απασχολεί ο Φορέας είναι το ελάχιστο και θα πρέπει να στελεχωθεί με περισσότερο προσωπικό. Καταλόγισε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή συνολικά για την διαχείριση των απορριμμάτων και ζήτησε να γίνει πλήρης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here