Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία για την έναρξη των εργασιών του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού με “Ήπειρος: Προσέγγιση στα θρησκευτικά Μνημεία και τον Πολιτισμό της – Νέοι Δρόμοι στους μοναδικούς Προσκυνηματικούς Προορισμούς της” το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Νοεμβρίου σε Άρτα, Ιωάννινα και Πρέβεζα.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα παραστούν εκπρόσωποι 70 εκ των 82 Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εκτός από Πανελλήνιο, έχει και Διορθόδοξο χαρακτήρα, αφού έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκτός από τους κληρικούς-εκπροσώπους επί θεμάτων Προσκυνηματικών Περιηγήσεων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, των Εκκλησιών Αλβανίας, Σερβίας, Βουλγαρίας και Κύπρου, ακαδημαϊκοί και επαΐοντες του Τουρισμού, καθώς επίσης συνεργαζόμενοι με το Συνοδικό Γραφείο επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι κ.ά.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 19.30 το απόγευμα της Παρασκευής στην Άρτα θα κηρύξει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ μεταξύ άλλων θα παραβρεθούν, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, Βουλευτές της Ηπείρου, ο Δήμαρχος Αρταίων και εκκλησιαστικοί φορείς.

Η Πρέβεζα θα είναι ωστόσο ο πρώτος σταθμός της σημαντικής αυτής διοργάνωσης αφού οι 120 περίπου σύνεδροι λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής θα βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (πρώην ΟΑΣΗ).

Εκεί θα γίνουν δεκτοί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομο ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ ο πατέρας Δημήτριος Γκαραγκούνης θα παρουσιάσει τα Θρησκευτικά Μνημεία της Πρέβεζας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει επίσης ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιάννης Δαρδαμάνης, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση στον Άγιο Χαράλαμπο προκειμένου οι σύνεδροι να δουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο αντιπροσωπευτικά μνημεία της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ