ΑρχικήΉπειροςΤην Περιφέρεια Ηπείρου θα διεκδικήσει ο Σπύρος Ριζόπουλος στις εκλογές του 2019

Την Περιφέρεια Ηπείρου θα διεκδικήσει ο Σπύρος Ριζόπουλος στις εκλογές του 2019

Δημοσιεύθηκε:

 

Την απόφασή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια της Ηπείρου ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, ο Σπύρος Ριζόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και την ίδρυση της ανεξάρτητης, υπεριδεολογικής αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου», της οποίας τίθεται επικεφαλής.

Στα γραφεία της παράταξης, Ναπολέοντος Ζέρβα 2 στα Ιωάννινα, παρουσιάστηκαν επίσης, το σήμα της νέας παράταξης, ο διαδικτυακός της ιστότοπος (www.orizontesepirou.gr) καθώς και το πρώτο σποτ με το οποίο συστήνονται επισήμως στους πολίτες της Ηπείρου, τόσο ο Σπύρος Ριζόπουλος όσο και η νέα αυτοδιοικητική παράταξη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της παράταξης στην εισαγωγική του τοποθέτηση προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο Σπύρος Ριζόπουλος παρουσίασε συνοπτικά την έννοια της Περιφερειακότητας που μαζί με την υπεριδεολογικότητα αποτελούν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας:«Για μια Ήπειρο που θα αποτελεί ενεργειακό και συγκοινωνιακό κόμβο.

Μια Ήπειρο που θα επενδύσει στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Μια Ήπειρο που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους της, που θα συνομιλεί επί ίσοις όροις με τα κέντρα εξουσίας και που θα κρατάει τους Ηπειρώτες στο σπίτι τους, δίνοντάς τους δυνατότητες να εργασθούν, να δημιουργήσουν, να προκόψουν».

«Αυτό είναι το όραμά μας, αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό πρεσβεύουν οι άνθρωποί μας. Άνθρωποι που τους γνωρίζετε, που έχουν αποδείξει στον δημόσιο βίο τους την αξία τους και που ξεπέρασαν και ξεπερνούν τις παλαιές ιδεολογικές γραμμές θέτοντας ως κεντρικό και μόνο στόχο την πρόοδο της Ηπείρου.», τόνισε.

Στο Βιογραφικό του ο Σπύρος Ριζόπουλος αναφέρει:
Γεννήθηκα στα Γιάννενα στις 12 Σεπτεμβρίου του 1967. Ο πατέρας μου καταγόταν από τη Βροντισμένη Ιωαννίνων, η μητέρα μου κατάγεται από το Μαλούνι, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Σε ηλικία 1,5 έτους φύγαμε οικογενειακώς για τις ΗΠΑ όπου ο Βελλαΐτης δάσκαλος πατέρας μου έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Επιστρέψαμε το 1977 και ολοκλήρωσα το δημοτικό στην Ελλάδα. Στη συνέχεια φοίτησα στο 3ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και στο Κλασσικό Λύκειο.

Από το 1985 έως το 1987 σπούδασα στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ρόδου. Το 1988 έφυγα για τις ΗΠΑ όπου συνέχισα τις σπουδές μου αλλά με προσανατολισμό τις πολιτικές επιστήμες.

Είμαι κάτοχος
Πτυχίου Bachelor με αντικείμενο τις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Νορθήστερν Ιλλινόις (Northeastern, Illinois).

Master από το Πανεπιστήμιο του Νορθήστερν του Ιλλινόις (Northeastern, ΙIlinois) με αντικείμενο τις Διεθνείς Σχέσεις.

Master από το Πανεπιστήμιο του Τζωρτζ Ουάσινγκτον της Ουάσινγκτον (George Washington University) με αντικείμενο την επικοινωνία επιχειρήσεων και πολιτικών προσώπων,

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάσθηκα αρχικά ως Σύμβουλος Επικοινωνίας της Εταιρίας Επικοινωνιακών υπηρεσιών Lazarus Strategic Services (1994-1997), με έδρα την Ουάσινγκτον και στη συνέχεια ως Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας του Κέντρου Δυτικής Πολιτικής (Western Policy Center) (1997-2001).

Παράλληλα, από το 1995 έως το 1997 διατέλεσα γενικός γραμματέας της Πανηπειρωτικής Αμερικής Καναδά και Αυστραλίας.

Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2001. Και ταυτόχρονα επέστρεψα και στην Ήπειρο.

Ίδρυσα την εταιρεία Spin Communications της οποίας είμαι έως σήμερα ιδιοκτήτης και προσφέρω υπηρεσίες Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας.

Παράλληλα, έχω ιδρύσει και τον διαδικτυακό ιστότοπο rizopoulospost.com

Τελευταία νέα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι...

Περισσότερα