ο 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο στη Λάκκα Σουλίου. Με ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Σάκης Βλέτσας ζήτησε να πληροφορηθεί από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη σχετικά με το έργο της βελτίωσης της οδού από Τύρια έως Σιστρούνι (μέχρι το δρόμο αναδασμού ΤΕΡΝΑ, προς Πολυστάφυλο), που“κόπηκε” σε τρία κομμάτια.

Επίσης μετά το σημείο τερματισμού του δρόμου (γέφυρα Μπακόλα), εάν έχει ληφθεί απόφαση για την χάραξή του είτε προς Λούρο είτε προς Θεσπρωτικό – Φιλιππιάδα (Ιόνια Οδό).

Σύμφωνα με την απάντηση του περιφερειάρχη, στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Ελεγκτικό Συνέδριο για το δεύτερο τμήμα Ζωτικό – Μπεστιά και πλέον αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης µε τον ανάδοχο.

Από την υπογραφή προβλέπονται 2 χρόνια για την αποπεράτωση, ενώ εάν προστεθούν και οι… συνήθεις παρατάσεις εκτιμάται ότι περί το 2022 το έργο θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Ήδη το τμήμα Τύρια – Ζωτικό έχει αποδοθεί, ενώ για το τρίτο τμήμα Μπεστιά – Σιστρούνι – γέφυρα Μπακόλα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλέτσας «κρίσιμο είναι να δημοπρατηθεί σύντομα το τρίτο τμήμα από Μπεστιά – Σιστρούνι – γέφυρα Μπακόλα, ώστε να ξεκινήσει, καθώς απαιτούνται διαδικασίες άνω των 10-15 μηνών.

Και βέβαια να πραγματοποιηθεί η αναγκαία κοινωνική διαβούλευση με τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου, ώστε να αποφασιστεί εάν η κατάληξη του δρόμου θα είναι ο Λούρος ή η Φιλιππιάδα (Ιόνια Οδός) μέσω Θεσπρωτικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ