spot_img
ΑρχικήΉπειροςΑπό το Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο 65 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην...

Από το Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο 65 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Ήπειρο

Δημοσιεύθηκε:

Η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα φαινόμενο που αποκτά ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις και δυστυχώς η Παγκόσμια Μέρα της βίας κατά των γυναικών, βγάζει στο φως αριθμούς που πραγματικά σοκάρουν. Τουλάχιστον 65 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης γυναικών έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο στην Ήπειρο από τις αστυνομικές διευθύνσεις, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που απευθύνονται στα συμβουλευτικά κέντρα δραστηριοποιείται σε θέματα βίας, αλλά και άλλων κοινωνικών προβλημάτων αλλά και περιπτώσεις που δεν καταγγέλλονται.

Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί από έξι περιστατικά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, από πέντε περιστατικά τους μήνες Μάρτιο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, 4 περιστατικά τον μήνα Μάιο ενώ μεγάλη είναι η αύξηση των περιστατικών τους καλοκαιρινούς μήνες με 9 συλλήψεις τον Ιούνιο και από 12 τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η σύλληψη πριν λίγες ημέρες στη Φιλιππιάδα ενός 43χρονου που σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης δώδεκα μηνών, για απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και απόπειρα ενδοοικογενειακής παράνομης βίας δείχνει ότι το πρόβλημα είναι δίπλα μας.

Η αλήθεια είναι σημαντικός είναι ο αριθμός των γυναικών στην Πρέβεζα που πήραν την απόφαση να «σπάσουν» τη σιωπή τους προκειμένου να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της βίας μέσα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Οι γυναίκες κατάφεραν να αναζητήσουν βοήθεια και να λάβουν σημαντική υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, στο κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Πρέβεζας το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλλων.

Τελευταία νέα

Κατασχέθηκαν 3,6 τόνοι κοκαΐνης στη Βραζιλία

Το πολεμικό ναυτικό της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη την κατάσχεση 3,6 τόνων κοκαΐνης, της...

Αντώνης Αντωνίου: «Την αμαρτία μου τη λέω, δεν θα το ξανακάνω αλλά…»

Καλεσμένος στην εκπομπή Super Κατερίνα βρέθηκε ο Αντώνης Αντωνίου και αναφέρθηκε τόσο στον ρόλο...

Εικόνες – σοκ από το Μεξικό: Κεραυνός σκοτώνει ακαριαία δύο ανθρώπους σε παραλία

Ένας άνδρας και μια γυναίκα χτυπήθηκαν θανάσιμα από κεραυνό σε παραλία του Μεξικού τη...

Πιερίδη για την απιστία που κλόνισε τον γάμο της: «Ήταν σοκαριστικό, είναι αιτία χωρισμού αλλά…»

Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για...

Περισσότερα