Τελικά ο κορωνοϊός δεν χρησιμοποιείται μόνο από το Κράτος, προκειμένου να επιβληθούν μέτρα, αλλά και από Αλβανούς για να νοσηλευτούν στην χώρα μας.

Στις αθρόες διακομιδές ασθενών με κορωνοϊό από την Αλβανία αποδίδει σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι τα Γιάννενα μπήκαν από χθες στη ζώνη των «κόκκινων» περιοχών, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καρχιμάνης.

Με άλλα λόγια τα Ιωάννινα κινδυνεύουν με σκληρό Lockdown, επειδή Αλβανοί καταφθάνουν στην Ελλάδα με ψεύτικα τεστ, ενώ είναι θετικοί.

Σημειώνεται πως η επιτροπή των «ειδικών» που ανέλυσε την εικόνα της περιοχής εισηγήθηκε την Τετάρτη καθολικό lockdown για τα Γιάννινα. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου στην γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων είχε καταφέρει να ελέγξει την διασπορά του κορωνοϊού, χάρη στους δομημένους, συστηματικούς ελέγχους στην κοινότητα, στα ιδρύματα, στα νοσοκομεία, σε μαζικούς χώρους και σε πολλές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, στην δήλωσή του ο κ. Καχριμάνης με ξεκάθαρο τρόπο υπογραμμίζει ότι η τωρινή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής επηρεάζεται από τις διακομιδές που γίνονται από την Αλβανία.

«Η εμφανιζόμενη επιδημιολογική επιβάρυνση όμως της Π.Ε. Ιωαννίνων των τελευταίων εβδομάδων κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες και ειδικότερα στις αθρόες διακομιδές και εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών από την γειτονική Αλβανία, οι οποίες αποφασίζονται και εγκρίνονται από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σήμερα το 50% των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Λοιμωδών των νοσοκομείων των Ιωαννίνων προέρχεται από την Αλβανία, από την οποία προέρχεται και το σύνολο των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

«Οδηγέ, σταμάτα εδώ, έχω ένα πόνο στην καρδιά και δεν αισθάνομαι καλά».

Με αυτά τα λόγια δεκάδες Αλβανοί υπήκοοι που έχουν διαγνωστεί στην πατρίδα τους θετικοί στον κορωνοϊό, περνούν τα σύνορα με πλαστό αρνητικό τεστ και επιτυγχάνουν να νοσηλευτούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Δημήτρης Δημητρίου:

«Με το που περάσουν τα σύνορα δηλώνουν στον οδηγό του λεωφορείου ότι δεν αισθάνονται καλά και πως αντιμετωπίζουν πόνο στην καρδιά με αποτέλεσμα ο οδηγός να τους μεταφέρει άμεσα στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου (χωριό κοντά στα σύνορα με Αλβανία). Εκεί υποβάλλονται σε rapid τεστ το οποίο βγαίνει φυσικά θετικό».

Στο ερώτημα, γιατί να ακολουθήσει ένας Αλβανός υπήκοος αυτή την διαδικασία και να μην επιλέξει να νοσηλευτεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία της χώρας του, ο κ. Δημητρίου, εξηγεί: «Μα για τον απλούστατο λόγο ότι στην πατρίδα τους η κυβερνητική πολιτική απέναντι στον κορωνοϊό, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη. Σε περίπτωση που αντιμετωπίζεις βαριά συμπτώματα, το μόνο που σου παρέχουν είναι ένας αναπνευστήρας και κατ’ οίκον περιορισμό, οπότε λογικό είναι να αναζητήσουν περίθαλψη στα ελληνικά νοσοκομεία».

 

Με πληροφορίες από epiruspost, protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here