Με την μαθητική παρέλαση θα κορυφωθούν την ερχόμενη Κυριακή στην Πρέβεζα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Eθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή θα γίνουν ομιλίες σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας, για τη σημασία της Εθνικής Γιορτής, καθώς και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις από μαθητές και μαθήτριες αυτών, εμπνευσμένες από τον αγώνα του ‘21.

Την ίδια μέρα θα γίνει κατάθεση στεφάνων στα ηρώα της Πρέβεζας από μαθητές και σπουδαστές.

Την Κυριακή ανήμερα της γιορτής το αναλυτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Πρέβεζας περιλαμβάνει εορταστικό πρωινό με κωδωνοκρουσίες εκκλησιών και με τη φιλαρμονική να παιανίζει θούρια και εμβατήρια.

Ειδικότερα στις 11 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Χαραλάμπους στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός Ευάγγελος Καινούργιος, Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της πόλης, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την μαθητική παρέλαση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην οδό Σπηλιάδου.

Την κυβέρνηση στην πόλη της Πρέβεζας για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μιλτιάδης Κλάπας.

Το πρόγραμμα εορτασμού θα εμπλουτισθεί και από τις Δημοτικές Αρχές Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού όπου θα γίνουν δοξολογίες και παρελάσεις σε Λούρο, Θεσπρωτικό, Φιλιππιάδα, Πάργα, Μεσοπόταμο και Καναλάκι, ενώ σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ