ΑρχικήΉπειροςΤο "Σέλτσο" γίνεται το στολίδι της ορεινής Άρτας !!

Το “Σέλτσο” γίνεται το στολίδι της ορεινής Άρτας !!

Δημοσιεύθηκε:

Στις Πηγές και στο Σέλτσο συντελείτε ένα τεράστιο έργο που όμοιό του η περιοχή δεν γνώρισε ποτέ.

Με αυτά τα λόγια η Αδελφότητα Πηγιωτών χαιρετίζει την χρηματοδότηση της Β΄φάσης για την βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς το ιστορικό μοναστήρι.

Ειδικότερα με σχετική ανάρτηση στο Facebook, η Αδελφότητα αναφέρει:

Ενημερωθήκαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ ΑΡΤΑΣ κ.Βασίλη Ψαθά ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του έργου:

• «Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου – Β΄ φάση» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ πρόκειται για την τσιμεντόστρωση του δρόμου από Πηγές προς Σέλτσο. Η ευχάριστη αυτή είδηση μας χαροποίησε ιδιαίτερα διότι λύνει δια παντός το θέμα του δρόμου που μας ταλαιπωρούσε δεκαετίες τώρα.

Με την χρηματοδότηση αυτή ευελπιστούμε οτι θα αποπερατωθεί ο δρόμος προς το Σέλτσο 4,5 χιλιομ. που μόλις τον Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε η Α΄Φάση με την διάθεση της πρώτης πίστωσης των 240.000 Ευρώ από την Περιφέρεια.. 
Η Θετική αυτή εξέλιξη είναι η συνέχεια της εξαγγελίας του κ. Καχριμάνη τον περασμένο Αύγουστο στο Σέλτσο οτι θα χρηματοδοτήσει άμεσα την αποπεράτωση του δρόμου. Μια εξαγγελία που δεν έμεινε στα χαρτιά όπως δεν έμειναν και όλες οι προηγούμενές του με αποτέλεσμα να έχει συντελεστεί στο Σέλτσο ένα τεράστιο έργο που όμοιό του δεν γνώρισε ποτέ. 


 Με αμείωτο ενδιαφέρον έσκυψε πάνω στο Σέλτσο και από ένα έρημο και παρατημένο μοναστήρι που ήταν το έκαναν στολίδι της περιοχής μας. 

Αυτό συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη και προστασία της Ιστοιρικής μονής που δίκαια αποκαλείται και ως το ΄ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ της ΗΠΕΙΡΟΥ΄΄. Ενα χρέος τιμής για το μαρτυρικό Σέλτσο που εξοφλήθηκε στο ακεραιο απο την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ και την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ με την συμβολή του δήμου Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ και των Τεχνικών υπηρεσιών των παραπάνω φορέων.

Όμως αμείωτο είναι το ενδιαφέρον και για την υπόθεση της Γέφυρας Κοράκου αφού με την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης τις 15-2-2019 στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ,η Περιφέρεια Ηπείρου αποκτά αποφασιστικό ρόλο στην αναστηλωσή της.

Εκ μέρους της Αδελφότητας Πηγιωτών αλλα και των συγχωριανών μας ευχαριστούμε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλεξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερτειάρχη ΄Αρτας κ. Βασιλη Ψαθά για το μεγάλο αυτό έργο και ευχόμαστε καλή δύναμη για την συνέχιση του τεράστιου έργου που επιτελούν στην Ήπειρο και την ΄Αρτα.. 

Ευχαριστούμε επίσης τους Περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε Αρτας για την προώθηση και στήριξη των παραπάνω θεμάτων καθώς όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση των έργων αυτών. !!! 

Τελευταία νέα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου

Εορτάστηκε και φέτος σε Καναλάκι, Πάργα, και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου...

Υποψήφια για τον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της Unesco τα μολύβδινα ελάσματα της Αρχαίας Δωδώνης

Τον Νοέμβριο του 2021, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προϊστορικών...

Ζητείται Υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι

Ζητείται υπάλληλος σε φούρνο στο Καναλάκι Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938626538

Περισσότερα

Μία πολύ σημαντική απόφαση πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων στις 22 Μαρτίου 2023, η...
Αρέσει σε %d bloggers: