Δεκάδες είναι οι αιτήσεις που συγκεντρώνονται από το πρωί στο Δημαρχείο της Πρέβεζας και αφορούν ζημιές ( τοιχοποιία ,σοβάδες , ρωγμές κλπ) σε πολυκατοικίες, μονοκατοικίες αλλά και καταστήματα και αποτελούν το “επακόλουθο” της ισχυρής σεισμικής δόνησης των 5,2 ρίχτερ που “χτύπησε” στις 4.26 τα ξημερώματα την πόλη.

Όπως μετέδωσε η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας τα περισσότερα προβλήματα επικεντρώνονται στην περιοχή των Λευκαδίτικων, στην οδό Νικοπόλεως στο τέρμα της Λ.Ειρήνης (Καλάμια) αλλά και στην περιοχή του ΚΤΕΟ.

Επίσης ζημιές σημειώθηκαν σε κατοικίες και επιχειρήσεις στον Μύτικα (αλλά και στο κοιμητήριο του χωριού), ενώ η καταγραφή ουσιαστικά δεν έχει ολοκληρωθεί αφού αρκετά σπίτια στην περιοχή είναι κλειστά και δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν έχουν προβλήματα.

Σε ότι αφορά τα σχολεία αυτά δεν παρουσιάζουν προβλήματα στην στατικότητά τους ωστόσο στο 1ο ΕΠΑΛ προκλήθηκαν ζημιές στα εργαστήρια, έσπασαν τζάμια και έπεσαν σοβάδες.

Σιγά σιγά η πόλη βρίσκει ξανά τους ρυθμούς της, ωστόσο οι κάτοικοι ανησυχούν αφού σύμφωνα με τους ειδικούς που παρακολουθούν το φαινόμενο αναμένονται μετασεισμοί οι οποίοι μπορεί να φτάσουν και τα 4,5 ρίχτερ.

Από το πρωί έχουν σημειωθεί πάντως αρκετοί μικροσεισμοί με τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής να είναι 3,4 ρίχτερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ