Μέσα στις επόμενες 40 μέρες, θα είναι γνωστή η τύχη του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, καθώς αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου η χώρα μας καλείται να υποβάλλει προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρότασή της για τη χρηματοδότηση της χώρας μας από το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης.

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού ως χώρα και απομένουν 40 μέρες για να υποβάλλουμε τις τελικές προτάσεις, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την τύχη του πολύπαθου άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, ο κ. Καλογιάννης συμφωνώντας με την άποψη της Περιφερειακής Αρχής τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία δυνητική λύση χρηματοδότησης του έργου ως έχει ο φάκελός του…

«Το Υπουργείο Υποδομών έχει προχωρήσει σε σειρά μελετών και δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε άλλο χρόνο» τόνισε ο κ. Καλογιάννης, σημειώνοντας παράλληλα πως μια τέτοια μελέτη μπορεί να διασφαλίσει την υλοποίηση έργου. «Αλίμονο αν ζητάμε πράγματα που δε στηρίζονται σε οικονομοτεχνική μελέτη. Και οι κοινωνικοί παράγοντες όμως συνυπολογίζονται…» σημείωσε.

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης από την άλλη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά στο Ταμείο Ανάπτυξης, τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει θετική βούληση του Υπουργείου Υποδομών, υπάρχει η συγκατάθεση του Πρωθυπουργού, η τελική έκβαση όμως θα εξαρτηθεί από τις προδιαγραφές που θα θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικά ως προς το κυκλοφοριακό φορτίο. «Ελπίζουμε να μην υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις με αυτές των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here