ΑρχικήΉπειροςΤον Οκτώβριο θα κρίνουν την ένταξη του οδικού άξονα Ιωάννινα– Κακαβιά στο...

Τον Οκτώβριο θα κρίνουν την ένταξη του οδικού άξονα Ιωάννινα– Κακαβιά στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

Δημοσιεύθηκε:

Μέσα στις επόμενες 40 μέρες, θα είναι γνωστή η τύχη του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά, καθώς αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου η χώρα μας καλείται να υποβάλλει προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρότασή της για τη χρηματοδότηση της χώρας μας από το λεγόμενο Ταμείο Ανάκαμψης.

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο του σχεδιασμού ως χώρα και απομένουν 40 μέρες για να υποβάλλουμε τις τελικές προτάσεις, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για την τύχη του πολύπαθου άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, ο κ. Καλογιάννης συμφωνώντας με την άποψη της Περιφερειακής Αρχής τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μία δυνητική λύση χρηματοδότησης του έργου ως έχει ο φάκελός του…

«Το Υπουργείο Υποδομών έχει προχωρήσει σε σειρά μελετών και δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε άλλο χρόνο» τόνισε ο κ. Καλογιάννης, σημειώνοντας παράλληλα πως μια τέτοια μελέτη μπορεί να διασφαλίσει την υλοποίηση έργου. «Αλίμονο αν ζητάμε πράγματα που δε στηρίζονται σε οικονομοτεχνική μελέτη. Και οι κοινωνικοί παράγοντες όμως συνυπολογίζονται…» σημείωσε.

Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης από την άλλη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά στο Ταμείο Ανάπτυξης, τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει θετική βούληση του Υπουργείου Υποδομών, υπάρχει η συγκατάθεση του Πρωθυπουργού, η τελική έκβαση όμως θα εξαρτηθεί από τις προδιαγραφές που θα θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικά ως προς το κυκλοφοριακό φορτίο. «Ελπίζουμε να μην υπάρχουν οι ίδιες απαιτήσεις με αυτές των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων», κατέληξε.

Τελευταία νέα

Αποκλειστικό: Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό στην καφετέρια της Νέας Ιωνίας

Καθηλώνει το βίντεο – ντοκουμέντο που δειχνει καρέ – καρέ τη δολοφονική επίθεση που...

Δεκαεπτά οι περιοχές Natura στην Ήπειρο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το θεσμικό κείμενο για τις περιοχές που περιλαμβάνονται στο...

Ευγενία Σαμαρά: Νέο πρόσωπο στη ζωή της μετά τον χωρισμό με τον Γιάννη Ποιμενίδη;

Τίτλοι τέλους έπεσαν στη σχέση της Ευγενίας Σαμαρά με τον Γιάννη Ποιμενίδη, με τους...

Περισσότερα

Αρέσει σε %d bloggers: