ΑρχικήΉπειροςΜΕ τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου συναντήθηκε ο Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ...

ΜΕ τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου συναντήθηκε ο Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας!

Δημοσιεύθηκε:

Την Πέμπτη 13/9/2018 ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, συναντήθηκε με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου, Αναστάσιο Τσίνα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Αντιπρυτάνεις Κωνσταντίνος Αγγέλης και Κωνσταντίνος Καραμάνης.

Καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την ένταξη του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έγινε ένας απολογισμός της μακροχρόνιας παρουσίας του στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συζητήθηκαν οι προοπτικές των σχολών και των τμημάτων μετά την ανωτατοποίησή τους από 1/10/2018.

Ο κ. Τσίρκας εξήρε την προσφορά του ΤΕΙ Ηπείρου όλα τα προηγούμενα χρόνια και τόνισε ότι η ποιότητα των σπουδών του και η επιστημονική του συνεισφορά έχουν κερδίσει την αναγνώριση μέσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ομαλή ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι κλείνει ένας επιτυχημένος κύκλος και ανοίγει ένας νέος με διευρυμένες δυνατότητες και προκλήσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες σε επιστημονικό επίπεδο.

 

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι τόσο η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής και του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου στην Άρτα, με την συνακόλουθη σύνδεσή τους με την τοπική παραγωγή, όσο και οι νέες πανεπιστημιακές σχολές Μουσικών Σπουδών και Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, θα αποκτήσουν ιδιαίτερη δυναμική στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και θα αποτελέσουν έναν ισχυρό ακαδημαϊκό πυλώνα που θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία και τη γενικότερη πρόοδο της περιοχής.

Τέλος ο βουλευτής Άρτας αναφέρθηκε ξανά στην  έγγραφη διαβεβαίωση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, ότι οποιαδήποτε μετακίνηση διοικητικού προσωπικού θα γίνεται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου.

Τελευταία νέα

Why You Should Consider a Whole-Home Water Purification System

Clean water is essential for the well-being of your family and your house. Unfortunately,...

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στην ΒΙΠΕ Πρέβεζας κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας που...

Χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους μαθητές των ΕΠΑΛ στην Ήπειρο

Με αποχή που έφτασε στο 20,67% ξεκίνησαν – χωρίς προβλήματα – οι πανελλαδικές εξετάσεις...

Επιχείρηση μεταφοράς Γερμανού τουρίστα που τραυματίστηκε στο πόδι στο Ζαγόρι

Γερμανός τουρίστας τραυματίστηκε στο πόδι στο Βραδέτο Ζαγορίου σε περιπατητική διαδρομή στην περιοχή και...

Περισσότερα