Τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο παράνομο Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Πρέβεζας και στις παράνομες πρακτικές της δημοτικής αρχής που αποφάσισε παρανόμως να μαζέψει με μπόγια όλα τα αδέσποτα αναφέρεται η Πέλα Καλογήρου, η οποία είναι μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης «Παρέμβαση για τα Ζώα Πρέβεζας» και φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες με σκυλιά να ζουν έγκλειστα πάνω στα λύματα.

Η κ. Καλογήρου για την ασυδοσία των αρμοδίων καθώς η δημοτική αρχή τα μαζεύει και κάποιοι από την αντιπολίτευση ζητούν τη θανάτωση τους επισημαίνει τα εξής:

«Κατάχρηση εξουσίας και μάλιστα στα μουλωχτά!

Φαντάζομαι πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος Πρέβεζας γνωρίζουν καλά πως διαπράττουν σοβαρότατες παρανομίες. Τη μία πίσω από την άλλη μάλιστα.

Έφεραν λέει συνεργείο περισυλλογής ζώων, κοινώς ΜΠΟΓΙΑ, να μαζέψουν ΟΛΑ τα αδέσποτα σκυλιά. Καταρχήν αυτό από μόνο του αποτελεί παράνομη πράξη και βέβαια είναι ανήθικο και καταχρηστικό. Δεν ξέρω ποιος τους συμβούλεψε αλλά όλο το σκηνικό θυμίζει Ελλάδα της δεκαετίας του 50’. Βέβαια δεν μπήκαν στον κόπο καμίας συζήτησης ή ενημέρωσης. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ μονομερών αποφάσεων. Λειτουργούν αντιδημοκρατικά και καταχρηστικά.

Πόσο πλήρωσαν το συνεργείο; Θα μπορούσαν αυτά τα χρήματα να πάνε σε βελτιώσεις του καταφυγίου;

Που θα πάνε τα σκυλιά; Ας μας απαντήσουν γιατί σήμερα το καταφύγιο όχι μόνο δεν έχει άδεια λειτουργίας αλλά τα ζώα βρίσκονται εκεί σε συνθήκες ΝΤΑΧΑΟΥ με τα βωθρολύματα να έχουν υπερχειλίσει, και τα ζώα να βρίσκονται μέσα στη βρώμα. Η σύμβαση με το συνεργείο καθαρισμού τελείωσε και μέχρι στιγμής όσοι πάνε, έτσι και φεύγουν, εγκαταλείποντας τα ζώα μέσα στη δυσωδία. Στο καταφύγιο συνεχίζεται συστηματικά η παθητική κακοποίηση των ζώων που βρίσκονται εκεί από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Κήρυξε ο Γιώργος Νίτσας και η παράταξή του που έγιναν ρεζίλι των σκυλιών στο Πανελλήνιο, πόλεμο στα ζώα και η Δημοτική Αρχή αντί να βάλει φρένο ακολουθεί αναίσχυντα το μότο προβαίνοντας και σε παράνομες και σε αναίσχυντες πράξεις.

Ζώα δολοφονούνται κι ο αρμόδιος για τα ζώα και την ευζωία τους, αντί να καταδικάσει, ζητάει και συγνώμη… Σήμερα φέρνει ΜΠΟΓΙΑ για να απομακρύνει τα ζώα, χωρίς να μας λέει που έχει μεριμνήσει να τα πάει.

Για την δυσφήμιση της Πρέβεζας λοιπόν, τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας σίγουρα δεν φταίνε τα αδέσποτα ζώα, αλλά η επιθετική στάση του Δήμου μας απέναντί τους.

Μην ξεχάσετε την Κυριακή να πάτε να μεταλάβετε.

Εμείς από τη μεριά μας θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στους ζωόφιλους να έχουνε το νου τους και σε κάθε ύποπτη κίνηση να συλλέξουν στοιχεία και να καλέσουν την αστυνομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ