Τραγωδία στη Δερβιτσάνη Βορείου Ηπείρου, όπου, σύμφωνα με τις αρχές του Αργυρτοκάστρου πήρε φωτιά σπίτι, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 12χρονου κοριτσιού.

Ήταν μέσα με τον 49χρονο πατέρα της και ανασύρθηκε με εγκαύματα τρίτου βαθμού από άνδρες της Πυροσβεστικής, για να καταλήξει λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Αργυροκάστρου.

Εγκαύματα έχει και ο πατέρας της, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως η φωτιά στο σπίτι του άτυχου κοριτσιού προκλήθηκε από κερί που η οικογένεια είχε ανάψει για φωτισμό.

Με μια συγκινητική ανάρτηση και ταυτόχρονα με ένα βαθύ παράπονο για τον χθεσινό άδικο χαμό του 12χρονου κοριτσιού στη Δερβιτσάνη της Δρόπολης, η Κοινότητα Δερβιτσάνης πενθεί, εκφράζοντας τα θερμά της συλλυπητήρια, αλλά και «φωτογραφίζοντας» τις άθλιες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.

Ακολουθεί η ανάρτηση:

«Η Δημογεροντία Κοινότητας Δερβιτσάνης εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης Χρυσάνθης! Καλή δύναμη και κουράγιο στους γονείς για να θυμούνται το κοριτσάκι τους!

Η δωδεκάχρονη Χρυσάνθη έχασε τη ζωή της, σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της από κάποιο κερί που ήταν αναμμένο για να φωτίσει το βαθύ σκοτάδι που ήταν βυθισμένη όλη η Δρόπολη επί πολλές ώρες!

Φανταστείτε τους ηλικιωμένους, τους αρρώστους, τα μικρά παιδιά να ζουν στο σκοτάδι, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς ζεστασιά με την παραμικρή ψιχάλα!

Με τι δύναμη να περιμένουν κάτι καλύτερο σ’ αυτόν τον τόπο, ενώ λείπουν τα βασικά!

Είμασταν και είμαστε εγκαταλελειμμένοι στα δικά μας πατρώα εδάφη!

Καλό παράδεισο να έχει το μικρό αγγελούδι μας!

Θα μας λείψεις πολύ!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here