Από την Γέφυρα Άρτας ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης το αγροτικό συλλαλητήριο μετά από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.

40 και πλέον τρακτέρ κινήθηκαν στην Περιφερειακή Οδό και μέσω των οδών Ελ. Βενιζέλου και Νικ. Σκουφά έφθασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Αγρότες, Κτηνοτρόφοι και δίπλα τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις πολιτικές

που εφαρμόζονται και όπως σημειώνουν, οδηγούν στην φτωχοποίησή τους.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τους αγρότες και δεν τηρεί ούτε καν τις δεσμεύσεις τις οποίες αναγκάζεται να κάνει κάτω από την πίεση των αγώνων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, όπως το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών, την κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενώ μειώνει το αφορολόγητο που είχαμε κερδίσει στα μπλόκα το 2016» τονίζουν οι αγρότες.

Αντιπροσωπεία της Ο.Α.Σ Άρτας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά για να του παραδώσει τα αιτήματα τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Αυτά επικεντρώνονται στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στην εσπεριδοκαλλιέργεια από τα έντονα καιρικά φαινόμενα το προηγούμενο διάστημα, τις τιμές στο γάλα, αλλά και στην πώληση περιουσιακών στοιχείων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άρτας – Φιλιππιάδας προκειμένου να πληρωθούν χρέη.

Ο κ. Ψαθάς από την πλευρά του αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα ιδίως για τους κτηνοτρόφους. Τόνισε, σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, ότι θα πρέπει ο Οργανισμός να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα όπως αυτά προκύπτουν με την κλιματική αλλαγή.

Για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει, ο κ. Ψαθάς σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας “για να συζητηθεί πως θέλουμε το συνεταιριστικό κίνημα στην Ελλάδα”, ενώ για τις τιμές στο γάλα, ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε τον αγώνα που όπως είπε δίνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης προκειμένου να διατηρηθούν μαζί με τη ντόπια παραγωγή.

«Είναι ένας αγώνας που δίνει μόνος τόσο σε πολιτικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και το ξέρετε πολύ καλά. Οι μόνοι σύμμαχοι που έχει είστε εσείς οι παραγωγοί και για τον λόγο αυτό, μιας και είναι προεκλογική περίοδος, σας καλώ να τον στηρίξετε» τόνισε ο κ. Ψαθάς ο οποίος δεσμεύτηκε να προωθήσει τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας Στράτος Καλλώνης.
Στη συνέχεια οι αγρότες αποχώρησαν κάνοντας δυο στάσεις.

Μία στα γραφεία του ΙΚΑ, στην Περιφερειακή Οδό και η δεύτερη στο ύψος της Γέφυρας Άρτας, χωρίς όμως να αποκλείσουν τον δρόμο.
Είναι όμως αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

πηγή:arta2day.gr

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here