Σε δύο περιστατικά λαθροθηρίας επενέβησαν κλιμάκια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου τις τελευταίες ημέρες, προχωρώντας στον σχηματισμό δικογραφιών με βάση την κείμενη νομοθεσία.
Στην πρώτη περίπτωση, εντοπίστηκε στην κοινότητα Γεροπλατάνου του Δήμου Πωγωνίου ένα άτομο να ασκεί θήρα, έχοντας παραποιημένο κυνηγετικό όπλο, το οποίο έφερε οκτώ (φυσίγγια). Το όπλο και τα φυσίγγια κατασχέθηκαν.
Στη δεύτερη περίπτωση, τις πρώτες νυχτερινές ώρες, εντοπίστηκε στη θέση «Πουρναράκι» της κοινότητας Βλαχέρνας του Δήμου Αρταίων ένα άτομο, που κινούνταν με μοτοσικλέτα, να εισέρχεται σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, περιμένοντας (καρτέρι) για να ασκήσει θήρα τριχωτών θηραμάτων. Το όπλο κατασχέθηκε, όπως και ένας φακός και σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία για την άσκηση θήρας κατά τις νυχτερινές ώρες.