ΑρχικήΉπειροςΒαρύς ο φόρος αίματος στους δρόμους της Ηπείρου!!

Βαρύς ο φόρος αίματος στους δρόμους της Ηπείρου!!

Δημοσιεύθηκε:

Συνεχίζει η Ήπειρος να πληρώνει στους δρόμους βαρύ φόρο αίματος, από τα τροχαία που συμβαίνουν στο οδικό της δίκτυο, κάποια, δυστυχώς, θανατηφόρα.

Αυτό συνέβη και τον Αύγουστο, μήνα εξάλλου με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση προς παράλια και χωριά, αφού σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. καταγράφηκαν συνολικά 24 (!) τροχαία, έναντι 10 πέρυσι τον ίδιο μήνα!

Δυο συνάνθρωποί μας ανασύρθηκαν νεκροί (έναντι ενός το 2017), δυο σοβαρά τραυματίες (όσοι και το 2017) και 32 ελαφρά (έναντι 12 το 2017)! Αξίζει να σημειωθεί ότι και τον Ιούλιο συνέβησαν άλλα τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε έξι!

Αλκοόλ και ταχύτητα!
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα αίτια των ατυχημάτων καταγράφει, δυστυχώς, μη συμμόρφωση των οδηγών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα τροχαία θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Κι αυτό γιατί στην κορυφή της λίστας με τα αίτια βρίσκεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα. Ακολουθούν η παραβίαση προτεραιότητας, το αντικανονικό προσπέρασμα και η έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση.

4.765 παραβάσεις 
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στον απολογισμό της πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 4.765 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Μεταξύ άλλων, βεβαιώθηκαν 997 για υπερβολική ταχύτητα, 89 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, 53 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 245 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 170 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 44 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 53 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 71 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 97 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 200 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Τελευταία νέα

Ηπειρος: Βροχή αρνητικών αποφάσεων για εγκατάσταση αιολικών, φωτοβολταικών πάρκων, και υδροηλεκτρικών έργων

Βροχή αρνητικών αποφάσεων σχετικά με την εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταικών πάρκων καθώς και υδροηλεκτρικών...

Ρίψεις εμβολίων ‍δολωμάτων κατά της Λύσσας σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, και Ιωαννίνων

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της 'Ανοιξιάτικης ρίψης - διανομής εμβολίων - δολωμάτων...

Δανάη Μπάρκα: «Με κοιτούσαν περίεργα, μας πλησίαζαν απειλητικά…»

Οι ξέγνοιαστες στιγμές της Δανάης Μπάρκα στη Βαρκελώνη διαταράχθηκαν από μία δυσάρεστη περιπέτεια την...

Νίκος Μουτσινάς: Επέστρεψε «σιδερένιος» στο «Καλό μεσημεράκι»

Μετά την περιπέτεια με την υγεία του ο Νίκος Μουτσινάς επέστρεψε στο «Καλό μεσημέρακι»...

Περισσότερα