Αναστάτωση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η χθεσινή αναφορά του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ότι η Πρέβεζα μαζί με τη Λευκάδα και κάποιους άλλους νομούς της χώρας προβληματίζουν τους ειδικούς σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Κι αυτό γιατί η Πρέβεζα – από την αρχή της πανδημίας- είναι μια από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας με χαμηλό επιδημιολογικό “φορτίο” και μάλιστα χαρακτηρισμένη από τον ίδιο τον ΕΟΔΥ ως “κίτρινη” στον ειδικά χάρτη με λιγότερα από 30 κρούσματα όλο τον Απρίλιο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας Φώτης Ζέρβας σε ανάρτησή του τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί την συγκεκριμένη ανακοίνωση από πλευράς του Υπουργείου.

Ο κ. Ζέρβας υπογραμμίζει ότι στο κομμάτι που τον αφορά, στην ανίχνευση ιϊκού φορτίου στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού, η εικόνα παραμένει πολύ καλή και αυτό είναι σταθερά σε όλες τις εβδομαδιαίες μετρήσεις, μη ανιχνεύσιμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας υπήρξε επικοινωνία φορέων με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Υπουργείο Υγείας ακόμη και το γραφείο του πρωθυπουργού, όπου και ζητήθηκαν εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Κικίλιας «τεκμηρίωσε» την τοποθέτησή του αυτή, όταν όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής αποδεικνύουν το αντίθετο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here